(VIDEO) Torta za DeSUS- Na slavju ob 30- ti obletnici stranke poslancev ni bilo- Julijana Bizjak Mlakar obračunala z Alenko Bratušek – TOPNEWS.si

(VIDEO) Torta za DeSUS- Na slavju ob 30- ti obletnici stranke poslancev ni bilo- Julijana Bizjak Mlakar obračunala z Alenko Bratušek

(VIDEO) Torta za DeSUS- Na slavju ob 30- ti obletnici stranke poslancev ni bilo- Julijana Bizjak Mlakar obračunala z Alenko Bratušek

V idiličnem okolju Arboretuma v Volčjem Potoku se je danes zbralo okoli 500 članov stranke DeSUS, ki so razrezali torto in nazdravili ob 30-ti obletnici ustanovitve stranke. Na slavje ni bilo nobenega od članov poslanske skupine DeSUS, je pa za presenečenje poskrbel predsednik sveta stranke, ki je danes zanikal, da bi tri poslance upokojenske stranke na klavzuri pozvali k odstopu. “Stranka DeSUS ne bo ostala brez poslancev, to je dezinformacija. Poslanci bodo ostali in tudi stranka DeSUS bo sodelovala s poslanci in parlamentom, tako da bo naprej ostala parlamentarna stranka,” je bil kategoričen Urh.

Ali gre z komunikacijski šum ali pa je Urh drugače razumel razpravo na klavzuri, kot predsednik Ljubo Jasnič, ki je včeraj v izjavi za novinarje  dejal, da je klavzura DeSUS svetu stranke predlagala, naj poslance Ivana Hršaka, Branka Simonoviča in Franca Juršo pozove k odstopu, je v petek novinarjem povedal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič.  Če bi svet stranke sklep podprl, poslanci pa pozivu ne bi sledili, ni izključil svojega odstopa z mesta predsednika DeSUS. Kakorkoli že zadeva ni mogla pokvariti dobrega vzdušja na slovesnosti, kjer so podelili strankarska priznanja in šampanjce  ob zvokih narodno zabavnega ansambla ter bogatem kulturnem programu.

Stranka je sicer nastala 30. maja 1991 pod Pohorjem. Takrat se je kot je v slavnostnem nagovoru dejal predsednik Ljubo Jasnič “rodila stranka ljudi, ki je hotela in želela delati v dobro predvsem upokojencev, pa tudi naših otrok in vnukov”.

“Država nam je bila hvaležna, rabila je našo modrost, znanje, izkušnje . Kot smo ugotavljali na klavzuri, občutek je, da smo ji postali breme, da nas vedno manj rabi,” je povedal predsednik DeSUS. Današnje srečanje v Volčjem Potoku pa po njegovih besedah govori, da so tu, kot pred 30 leti, da branijo zasluženo in zahtevajo pridobljeno. “Pokojnine, zdravstvo, sociala, pravica do stanovanja, vsi pogoji za človeka vredno življenje, sodobni domovi za starejše, šolanje za naše otroke, vrtci za vnuke, to je naš program in naša zahteva, tedaj in danes,” je naštel.

Odločitve s petkove klavzure bodo po njegovih navedbah potrjevali na volitvah prihodnje leto. “Mnogi računajo, da pri teh letih ne bomo prišli na volitve. V veliki zmoti so, jim sporočamo, na volitve bomo prišli, ne zaradi let, zaradi pravice in dostojanstva do našega minulega dela, ker je treba zavarovati vsaj tisto, kar tujcu še niso prodali. Prodajajo naše, bolj malo so ustvarili sami,” je dodal Jasnič.

V DeSUS bodo delali še naprej za dobro predvsem upokojencev, pa za otroke in vnuke, tudi naslednjih 30 let, je prepričan. Skupnost bo morala dati več denarja za starejše, za zdravstvo, tudi za ceno kakšnega razglednega stolpa manj, pločnika, javne razsvetljave tam, kjer bi lahko posvetili z baterijo, malo bolj skromen avto, je naštel. Poudaril je, da je treba zmanjšati krajo javnega denarja – v tisočerih oblikah. “Zato DeSUS,” je dejal zbranim v Volčjem Potoku.

Sodeč po veselem vzdušju na slavju, ki so ga začeli z Zdravljico  končali pa s primorsko himno Vstala primorska  v Arboretumu stranka DeSUS nikakor ni za odpis. V svojem govoru je podpredsednica stranke Julijana Bizjak Mlakar ostro napadla Alenko Bratušek eden od udeležencev , ki je prerezal torto pa je  takole dopolnil Ljuba Jasniča: “Predsednik je dejal, da je Bratuškova odnesla jajca iz tujega kurnika, jaz pa vam pravim, da je odnesla gnila jajca”.

COMMENTS

Wordpress (0)