(VIDEO)”O teh stvareh bomo razpravljali na organih stranke, če bo treba, bomo pa tudi organom pregona predali zadevo” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič za prestope članstva krivi Zlatka Ficka in Karla Erjavca. Na mizi današnje klavzure DeSUS-a tudi opcija izključitev poslancev   – TOPNEWS.si

(VIDEO)”O teh stvareh bomo razpravljali na organih stranke, če bo treba, bomo pa tudi organom pregona predali zadevo” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič za prestope članstva krivi Zlatka Ficka in Karla Erjavca. Na mizi današnje klavzure DeSUS-a tudi opcija izključitev poslancev  

(VIDEO)”O teh stvareh bomo razpravljali na organih stranke, če bo treba, bomo pa tudi organom pregona predali zadevo” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič za prestope članstva krivi Zlatka Ficka in Karla Erjavca. Na mizi današnje klavzure DeSUS-a tudi opcija izključitev poslancev  

Vodstvo stranke DeSUS se bo danes v kulturnem domu Španskih borcev sestalo na klavzuri. Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič sicer pričakuje “poglobljeno in odkrito razpravo”, v kateri pa  se ne bo bodo mogli izogniti  pogovoru o odhodu večjega števila članov DeSUS-a v stranko SAB. Jasnič  je napovedal tudi pogovor o dogajanju v stranki in stanju na terenu, ki ga sam po številnih obiskih občinskih in pokrajinskih odborov ocenjuje za “presenetljivo dobrega”.

V sredo so medtem iz SAB sporočili,  včeraj pa na tiskovni konferenci  v gostilni Livada tudi  formalno  potrdili, da so v njegovo stranko v veliki meri prestopili člani DeSUS-a  iz odborov Velenje, Kočevje, Šoštanj, Brezovica in Logatec. Jasnič je potrdil, da so dobili več odstopnih izjav. Sedaj jih pregledujejo in ugotavljajo, ali so jih člani res podpisali ali so “od zadaj kakšne druge zgodbe”.

“Vodstvo stranke bo zelo pozorno do teh stvari, kaj se je zgodilo in zakaj je do tega prišlo. Gre predvsem za ljudi, ki so imeli velike koristi od tega DeSUS-a in kar naenkrat so ugotovili, da teh koristi verjetno ne bo več,” je zadevo komentiral Ljubo Jasnič.  Jasnič  za prestope krivi predvsem  Zlatka Ficka, ki je, tudi s pomočjo Karla Erjavca, tri leta vodil družbo Slovenski državni gozdovi.

“Če je šel Ficko, je morala iti še “pika nogavička” iz Velenja, je bil včeraj slikovit Jasnič, ki je v petek kot predsednik želel priti na sejo velenjskega odbora, vendar so mu  jasno povedali, da nima vabila in da ga ne bodo spustili v dvorano. “Si zamislite situacijo, da predsednik stranke ne sme priti na sejo občinskega odbora stranke,” se je včeraj čudil Jasnič.

“Malo čudno je vse skupaj, neke igre, neke slučajnosti, ki so se dogodile konec prejšnjega tedna, ko se »slučajno« ravno ti odbori odpeljejo na nek izlet v Kočevje, da ravno ti odbori jejo tam pri Jezeru, da ravno te odbore pozdravi človek, ki ni več član DeSUS-a, v imenu DeSUS-a in tako naprej,”  je zadeve povzel Jasnič.

“Zaenkrat imamo odstopne izjave samo iz Kočevja. Mi te odstopne izjave sedaj preverjamo ali so podpisane dejansko od ljudi, ki so gor navedeni ali niso, kaj se je tam zgodilo s financami in z vsemi ostalimi stvarmi v stranki in o teh stvareh bomo  razpravljali na organih stranke, če bo treba, bomo pa tudi organom pregona predali stvari,” je bil odločen Jasnič.

Seveda pa prestopi članstva in petih odborov ni edini problem predsednika DeSUS-a Ljuba Jasniča, saj so prestopi povezani predvsem z dogajanjem v poslanski skupini DeSUS, kar je bilo, vsaj po nastopih  prestopnikov na Livadi,  kaplja čez rob, da so se odločili zapustiti stranko. Na dnevnem redu današnje klavzure je  zato tudi opcija izključitve poslancev iz stranke DeSUS. Razmišljanje  gre v smeri, da bi morda to lahko rešilo stranko pred porazom  na volitvah.

Ena od osrednjih tem na klavzuri  bodo zato tudi odnosi in sodelovanje s poslansko skupino, ki z novim vodstvom stranke – to se je v zadnjem letu in pol že trikrat zamenjalo – še ni uspela najti skupnega jezika. Na izrecno vprašanje ali je na mizi tudi izključitev poslancev iz stranke je Jasnič dejal: “Mi bomo jutri spregovorili o vseh stvareh”.

Na srečanju sicer ni pričakovati vodje poslanske skupine Franca Jurše, ki je svojo udeležbo opravičil zaradi osebnih razlogov, naj bi pa bila prisotna poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak.

 

COMMENTS

Wordpress (0)