(V ŽIVO) Obračun Na Livadi – “Blitzkrieg” Alenke Bratušek, ki jo Ljubo Jasnič obtožil, da “krade jajca iz tujega gnezda” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Obračun Na Livadi – “Blitzkrieg” Alenke Bratušek, ki jo Ljubo Jasnič obtožil, da “krade jajca iz tujega gnezda”

(V ŽIVO) Obračun Na Livadi – “Blitzkrieg” Alenke Bratušek, ki jo Ljubo Jasnič obtožil, da “krade jajca iz tujega gnezda”

Stranki SAB se je pridružilo 250 novih članov, od tega največ članov DeSUS iz odborov Velenje, Kočevje, Šoštanj, Brezovica in Logatec, je danes povedala predsednica SAB Alenka Bratušek. Kot je dejala, je to priznanje za stranko, da dela dobro. Novi člani pa so kot enega od razlogov za prestop navedli posluh za problematike upokojencev.

Gre za prvo večjo politično operacijo pred naslednjimi volitvami, kjer je Bratuškovi uspelo v popolni tajnosti izpeljati “bliskovito vojno”, tik pred jutrišnjo klavzuro in sobotno 30-to obletnico ustanovitve stranke DeSUS, ki bo v Arboretumu v Volčjem potoku. Bratuškova je “prevzem” objavila danes na tiskovni konferenci v gostilni Livada, ki je  sicer tradicionalno zbirališče  strank DeSUS in najljubša lokacija nekdanjega predsednika Karla Erjavca.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1435916451018330115

“Stranka SAB je z močnimi in številčnimi novimi odbori okrepila terensko mrežo. Naši načrti in cilji so, da se prebijemo in to v kratkem, med pet političnih strank z najmočnejšo mrežo na terenu in z jasnim socialnoliberalnim programom,” je še dejala Bratuškova. V stranko SAB so tako že prešli mestni odbor Velenje, ki mu predseduje Darinka Mravljak, sicer podžupanja Velenja, poleg nje pa še dva velenjska mestna svetnika, Majda Gaberšček in Zlatko Kos.

Novopridruženemu občinskemu odboru Kočevje predseduje Zlatko Ficko, SAB Kočevje pa ima zdaj tudi občinsko svetnico Lucijo Höferle. Pridružil se jim je še občinski odbor v Šoštanju, ki mu predseduje Janez Zelcer, sicer občinski svetnik v Šoštanju. Mrežo občinskih odborov pa so razširili z občinskim odborom v Logatcu in z občinskim odborom Brezovica s predsedujočim Borisom Brajkovičem. Stranki SAB sta se pridružili tudi nekdanji poslanki državnega zbora Antonija Marija Kovačič in Marinka Levičar.

Glede množičnih odhodov članov iz DeSUS je Jasnič poudaril, da kolektivnih odstopov iz stranke ne more biti, saj mora vsak član samostojno podati izstopno izjavo, tako kot je tudi vstopno, skladno s pravili in statutom stranke. Je pa potrdil, da so dobili odstopne izjave celotnega kočevskega odbora, okoli 50. Sedaj jih pregledujejo in ugotavljajo, ali so jih člani res podpisali ali so “od zadaj kakšne druge zgodbe”.

https://twitter.com/Pertinacal/status/1436055428362874887

“Sem pa vesel, da so ti klovni iz tega šotora cirkuškega šli. Prostora za take igre pri nas več ni, niti takšne za takšne igralce, kot so oni. Kar se pa tiče stranke, v katero so oni prestopili, mora pa stranka sama ugotoviti, zakaj krade jajca iz tujega gnezda in zakaj njihove kokoši same ne nesejo,” je dogajanje komentiral Jasnič.

SZJ_Množičen prehod članov in odborov Desusa v stranko SAB_09 09 2021 - Copy

COMMENTS

Wordpress (0)