(VIDEO) Nova protestna akcija Aktiva delavk in delavcev v kulturi – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nova protestna akcija Aktiva delavk in delavcev v kulturi

(VIDEO) Nova protestna akcija Aktiva delavk in delavcev v kulturi

Aktiv delavk in delavcev v kulturi je za danes ob 15. uri na Muzejski ploščadi pred MSUM napovedal 9. protestno akcijo za kulturo s sloganom: Razstava v javnem interesu.

https://twitter.com/PreglArjan/status/1432746445304643586

Kot so zapisali v sporočilu za javnost “neo-nacizem in fašizem nista in ne moreta biti v javnem interesu”! Od organizacij v javnem interesu moramo pričakovati, ne le izkazovanje izjemnih dosežkov in zaslug na področju kulture (kar v primeru Društva za promocijo tradicionalnih vrednot nikakor ni razvidno), temveč v prvi vrsti spoštovanje najbolj temeljnih načel naše družbe (nenasilnost, tolerantnost do drugače mislečih, spoštovanje človekovih pravic in vladavina prava). Kot je razvidno iz mnogih objav, izjav in dejanj, pa je v praksi delovanje konkretnega društva in njegovih predstavnikov popolno nasprotje teh načel.
(glej nekaj primerov v prilogi)

Združene delavke in delavci v kulturi zato pozivamo ministrstvo za kulturo in vse parlamentarne stranke, da nemudoma ukrepajo in takoj ukinejo status “organizacije v javnem interesu” Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot!

Zgolj verbalna obsodba neonacističnih in sovražnih izjav ter groženj, brez kakršnegakoli konkretnega ukrepanja ne pomeni nič! Omogoča tovrstnim organizacijam, da delujejo naprej z državno podporo, kandidirajo na razpisih za javna sredstva in še naprej premikajo meje sprejemljivega javnega govora in delovanja v smer sovraštva, groženj in odkritega občudovanja nacizma.

Ukrepati je potrebno zdaj! Na današnji popoldanski akciji bomo v javnem prostoru jasno in nazorno prikazali stališča, izjave in delovanje vidnih članov društva.  Protestna akcija zasnovana vizualno nazorno,” so še sporočili iz Aktiva delavk in delavcev v kulturi.

COMMENTS

Wordpress (0)