(VIDEO) “Nisem vedel, da so Talibani že imenovali svojega veleposlanika v Republiki Sloveniji” – Žan Mahnič o Eriku Valenčiču po seji Knovs- a. Miha Kordiš Mahniču odgovarja: “Jim ni treba, Žan. Talibani imajo v Sloveniji vlado” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Nisem vedel, da so Talibani že imenovali svojega veleposlanika v Republiki Sloveniji” – Žan Mahnič o Eriku Valenčiču po seji Knovs- a. Miha Kordiš Mahniču odgovarja: “Jim ni treba, Žan. Talibani imajo v Sloveniji vlado”

(VIDEO) “Nisem vedel, da so Talibani že imenovali svojega veleposlanika v Republiki Sloveniji” – Žan Mahnič o Eriku Valenčiču po seji  Knovs- a. Miha Kordiš Mahniču odgovarja: “Jim ni treba, Žan. Talibani imajo v Sloveniji vlado”

Erik Valenčič, ki je včeraj kot preiskovalni novinar nastopil na seji Knovsa, za tem pa še na tiskovni konferenci, je za medije povedal, da se je desni ekstremizem v naši družbi v zadnjih letih precej razbohotil.
“Že 13 let preiskujem skrajno desna, neonacistična gibanja v naši družbi in državi. Za mene je na začetku koalicija sovraštva pomenila zgolj povezanost med določenimi skrajno desnimi oziroma neonacističnimi skupinami. Danes pa koalicija sovraštva pomeni povezanost, zavezništvo med neonacističnimi skupinami in vladajočo garnituro. Pri tem imam v mislih SDS,” je novinarjem dejal Valenčič.

V podaljšku novinarske konference je Valenčič posebej izpostavil Žana Mahniča sicer državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Valenčič je izpostavil povezavo med rumenimi jopiči in stranko v SDS , kjer je omenil občinskega svetnika v Oplotnici Gašperja Pečarja Po Valenčičevih besedah pa je očitna tudi povezava med neonacisti in Janševim državnim sekretarjem za nacionalno varnost Žanom Mahničem. Kot je dejal preiskovalni novinar Valenčič, so ga v zadnjih desetih letih različni viri, informacije in podatki vedno znova pripeljali do imena Žan Mahnič. “Neonacisti se menjajo, moji viri tudi, ime, ki je za nas zanimivo, pa ostaja isto. To je Žan Mahnič.”

Žan Mahnič mu ni ostal dolžan in je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Nisem vedel, da so Talibani že imenovali svojega veleposlanika v Republiki Sloveniji”. Žanu Mahniču je repliciral kar poslanec Levice Miha Kordiš: “Jim ni treba, Žan. Talibani imajo v Sloveniji vlado”.

Mahnič je retvital tudi uporabnika Uroša Levo, ki je zapisal: “Matjaž Nemec nam razlaga o pojavu desnega ekstremizma, na današnjo sejo pa povabi levega skrajneža in podpornika islamskih teroristov! #narobesvet”

Že pred tem sta peresi prekrižala še predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami Matjaž Nemec in Žan Mahnič, ki se sicer današnje prekinjene seje Knovs-a ni udeležil. N Mahniča je na družbenih omrežjih zapisal, da se “z nebulozami nima smisla soočiti, ker jih lahko stokrat zanikaš, pa tisti, ki se klanjajo komunističnemu klavcu Kidriču in ostalim totalitaristom, tega ne boste verjeli”.

Na današnji seji so bili seznanjeni tudi s fotografijami Mahniča, na katerih naj bi se na poroki pojavljal skupaj s skupino znanih neonacistov. Sliko je novinarjem pokazal tudi Erik Valenčič. Zato Nemec na Mahniča naslavlja vprašanje, ali je prav on tisti vezni člen, ki omogoča povezavo med kabinetom predsednika vlade in rumenimi jopiči. Mahnič je v odzivu za Večer pojasnil, da gre za fotografijo s poroke in da je ta stara tri leta: “To ni nič novega, če pa moj prijatelj na poroko povabi svoje prijatelje, pa jaz s tem nimam ničesar. Jaz ne delam seznama vabljenih.” Ob tem je zavrnil navedbe, da bi bil vez med kabinetom predsednika vlade in rumenimi jopiči: “To sem že večkrat zavrnil, tudi danes sem na Twitterju napisal, da lahko to stokrat zavrneš, ampak če nekdo pač ne verjame, ne verjame. Si bom pa zdaj, ko se začenjajo jesenski skupni lovi, zaradi varnosti v gozdu nadel rumeni jopič.”

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)