Modni stil talibanov je postal hit: obleka Gucci v vrednosti 3.500 dolarjev – “Talibani so kot manekenke, ki so pobegnile s pariške avantgardne modne revije” – TOPNEWS.si

Modni stil talibanov je postal hit: obleka Gucci v vrednosti 3.500 dolarjev – “Talibani so kot manekenke, ki so pobegnile s pariške avantgardne modne revije”

Modni stil talibanov je postal hit: obleka Gucci v vrednosti 3.500 dolarjev – “Talibani so kot manekenke, ki so pobegnile s pariške avantgardne modne revije”

Mladi talibani so očitno opustili zanemarjen videz svojih prednikov in posegli po trendovskih kosih oblačil, dragih sončnih očalih, oblikovalskih trenirkah in bejzbolskih kapah s talibanskimi oznakami. Potem, ko smo jih videli, kako se po spopadih sproščajo v zabaviščnem parku, vozijo električne avtomobile in se vrtijo na vrtiljaku , nas tudi to ne more več presenetiti.

Med svojo vladavino od leta 1996 do 2001 so bili talibani znani po skromnih, tradicionalnih oblačilih s skrbno gojeno dolgo brado. Toda današnji borci, ki jih mediji posmehljivo imenujejo ” talibani 2.0 “, veliko bolj skrbijo za svoj videz.

Medtem ko se borijo proti vplivu Zahoda in ženskam ne dovolijo zapustiti hiše, kaj šele trendovskih oblačil, si za sebe izberejo oblačila, ki so vse prej kot skromna, piše Daily Mail . Fotografije iz Kabula kažejo, da mnogi nosijo letalska sončna očala, oblačila z blagovno znamko, nekateri pa so celo popolnoma obrit. Radi pozirajo na kontrolnih točkah ali na ulicah Kabula. Družbena omrežja pa se iz njih norčujejo. Eden od uporabnikov Twitterja je zapisal, da so za njihovo usposabljanje najeli modnega stilista.

Drugi se sprašujejo, ali so to talibani ali manekenke, ki so pobegnile s pariške avantgardne modne revije. Na fotografijah, objavljenih v zadnjih dneh, piše Daily Mail, lahko vidite borce, ki nosijo tradicionalne kostume Shalwar kameez, vendar v svetlih ali pisanih barvah. Nekateri so izbrali talibansko zastavo in si jo namesto turbanov ovili okoli glave. Zdi se, da modi posvečajo veliko pozornosti.

Navodila, kako izgledati kot talibani, so se že pojavila na internetu in zdi se, da sploh niso poceni. Jasno pa je, da ne glede na njihovo, na videz infantilno modno zgodbo ni razlogov za smeh, ker so člani gibanja, ki hladnokrvno ubija ljudi, ki se ne strinjajo z njihovimi pogledi.

COMMENTS

Wordpress (0)