“Nesen fašist, samo levičarje spucau bi tak kak podgane” – Podporniki LGBT s pesmijo raperja Michaela Leopolda- “Nesen” nad Jožeta Možino in Igorja Volka zaradi izjav v sinočnji oddaji Intervju – Ali postaja odnos do LGBT novo bojišče v poglobljeni kulturni vojni? – TOPNEWS.si

“Nesen fašist, samo levičarje spucau bi tak kak podgane” – Podporniki LGBT s pesmijo raperja Michaela Leopolda- “Nesen” nad Jožeta Možino in Igorja Volka zaradi izjav v sinočnji oddaji Intervju – Ali postaja odnos do LGBT novo bojišče v poglobljeni kulturni vojni?

“Nesen fašist, samo levičarje spucau bi tak kak podgane” – Podporniki LGBT s pesmijo raperja Michaela Leopolda- “Nesen” nad Jožeta Možino in Igorja Volka zaradi izjav v sinočnji oddaji Intervju – Ali postaja odnos do LGBT novo bojišče v poglobljeni kulturni vojni?

Intervju Jožeta Možine z Igorjem Volkom direktorja Zavoda Iskreni. net v sinočnji oddaji Intervju v katerem je Volk dejal, da “niso proti istospolnim, so pa proti LGBT-ideologiji,” ki je padel v čas napovedanih zamenjav na vrhu na nacionalki je sprožil burne odzive reakcije

Ali postaja odnos do LGBT novo bojišče v poglobljeni kulturni vojni ?  Spomnimo Na Madžarskem junija sprejeta zakonodaja strogo omejuje poučevanje o homoseksualnosti in transseksualnih vprašanjih v šolah. To je vključeno v predlog zakona o pedofiliji. Za aktiviste je to še en poseg v temeljne pravice. Madžarski napad na njeno skupnost LGBTQ je spodbudil obsodbo evropskih voditeljev. Razprava o tem se očitno seli v Slovenijo.

Na velika vrata jo je sinoči pripeljal Jože Možina tokratni oddaji Intervju, kjer je gostil direktorja Zavoda Iskreni in pobudnika iniciative Dovolj.je ter ustanovitelja spletnega portala Domovina. je Igorja Vovka.

Možina in Volk sta govorila tudi o napadu LGBT-gibanj na Zavod Iskreni in odnosu zavoda do istospolnih in splava. Gibanje Iskreni, ki organizira vsakoletni množično obiskan Festival družin, se je znašlo pod pritiskom aktivistov LGBT in, kot pravi Volk, v nemilosti medijev. Vovk opaža, da tovrstni aktivizem pridobiva moč tudi s podporo multinacionalk.

“Besede fašizem ali homofobija danes nimajo nobenega pomena več. Moderni fašist je nekdo, ki socialistu ne da proračunskega denarja, homofob pa nekdo, ki nasprotuje promociji LGBT v šoli in vrtcih. To so danes samo še gesla novodobnega političnega izsiljevanja,” je v bran Volku zapisal libertarec Tomaž Štih.

Glede njihovega odnosa do LGBT-ja je Volk dejal : “Absolutno nismo proti osebam z istospolno usmerjenostjo, smo pa sčasoma videli proti tej LGBT-ideologiji, to pa smo proti. Ker se je izkazalo okrog družinskega referenduma, da so cilji zelo nenavadni.” Vovk meni, da gre za ideologijo, ki je v resnici nestrpna do drugače mislečih: “Opažali smo, da z idejo same odprtosti, pluralnosti prihajamo v neki avtoritaren sistem kjer ne smeš več povedati svojega mnenja, in če ga poveš, te cenzurirajo in na žalost je LGBT pri nas ugrabila levičarska shema in temu se pridružujejo tudi največje multinacionalke. Primer Googla in Facebooka nam je vsem znan, dejansko cenzurirajo besede. Ne moreš več objavljati, plačano sploh ne. Če objaviš vsebino, s katero se ne strinjajo, te preprosto izbrišejo in te nihče več ne najde prek iskalnika.

Čutimo, da gre za izjemno cenzuro svetovnega formata.” Prav te razmere so Vovka in njegove sodelavce pri Iskrenih vodile na pot vzpostavljanja lastnih medijev. Že več let deluje spletni portal, tednik Domovina pa je začela izhajati letos spomladi. Veliko večino denarja za svoje delovanje pridobijo Iskreni z donacijami.

Eden od uporabnikov Twitterja, ki se predstavlja kot  Gregor K.”Trdosrčnež” je v kritiki  sinočnjih uporabil tudi pesem Leopold I. x Mita x Eyeceeou -“Nisem”, ki je stalna glasbena spremljava spremljava petkovih kolesarskih protestov. “Nesem fašist, samo levičarje spucal bi tak kak podgane, ker poročali bi geje… Nesem fašist zato, ker sem nasprotnik pederske poroke – Nesen fašist samo rad bi zaščito svojo družino . Nesem fašist zato, ker sem nasprotnik pederske poroke , nesem fašist, samo rad bi zaščitil svoje otroke,” repa Leopold.

“Izpraševalec in intervjuvanec sta v intervjuju na javnem zavodu RTV #Slovenija brezsramno širila, dajmo temu kar uradno rečt “Ideologijo homofobije”! Zgodilo se je nedopustno širjenje sovražnega govora do LGBT manjšin in kršenje ustavnih ter človekovih pravic. #sampovem,” pa je na tviterju zapisal poslanec Levice Boštjan Koražija. Oddaja Intervju je namreč padla padla še v občutljiv čas menjav na vrhu RTV Slovenija

Odnos do istospolnih in izobraževanje otrok je postalo ključno bojišče v poglobljeni kulturni vojni na Madžarskem, ki se je začela lani, ko je izšla otroška knjiga z naslovom “Čudežna dežela je za vsakogar”. Besedilo na novo predstavlja pravljice z liki iz manjšinskih okolij. Nekateri starši so pozdravili njegovo vključujoče sporočilo, drugje pa je prišlo do negodovanja. Eden od  skrajno desničarskih politikov je knjigo raztrgal pred kamero. Vladni minister je  namreč to označil za homoseksualno propagando. Zdaj se lahko prodaja le z opozorilom o omejitvi odgovornosti glede odstopanja od tradicionalnih vlog spolov.

 

COMMENTS

Wordpress (0)