Janša na Twitterju zanikal pisanje, »da je naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne politične nasprotnike« in ga označil za lažnivo – TOPNEWS.si

Janša na Twitterju zanikal pisanje, »da je naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne politične nasprotnike« in ga označil za lažnivo

Janša na Twitterju zanikal pisanje, »da je naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne politične nasprotnike« in ga označil za lažnivo

Po včerajšnji odmevni zgodbi revije Reporter, da naj bi sicer neuradno, Janša naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne največje politične nasprotnike se je danes na Twitterju oglasil predsednik vlada in poročanje Reporterja označil kot lažno.

Novinar Reporterja Igor Kršinar je v članku: “Neuradno: Janša naj bi naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne največje politične nasprotnike” med drugim zapisa: “Tako naj bi bili po naših podatkih v kratkem sproženi ustrezni policijski postopki zoper odvetniško družbo Čeferin, proti predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, proti medijskemu lastniku Martinu Odlazku ter proti nekdanjemu državnemu sekretarju za nacionalno varnost in nekdanjemu direktorju Sove Damirju Črnčecu. Za zdaj še ne vemo, zaradi katerih zadev naj bi jih policija preiskovala, vsekakor pa bo za hišne preiskave potrebovala najprej prepričati državno tožilstvo, nato pa bo to moralo dobili še zeleno luč preiskovalnega sodnika, kar pa se bo brez prepričljivih dokazov zelo težko zgodilo”.

Še najbolj verjetno je, da gre za “preventivno operacijo”, saj naj bi DUTB po poročanju nekaterih medijev že marca letos res vložil nekaj kazenskih ovadb proti članom družine Odlazek. Malo pa je  verjetno,” da naj bi premier Janez Janša pred dvema tednoma notranjemu ministru Alešu Hojsu in generalnemu direktorju policije Antonu Olaju (direktno op.  topnews.si) naročil, naj izvedejo hišne preiskave proti njegovim domnevnim največjim nasprotnikom,” saj mora odredbo za hišno preiskavo podpisati preiskovalni sodnik.

Po nekaterih sicer nepotrjenih informacijah naj bi kazenske ovadbe  sicer res pripravljala znana odvetnica Nina Zidar Klemenčič, ki naj bi na tožilstvu preverjala kakšna je usoda omenjenih kazenskih ovadb, kar naj bi sprožilo informacije o tem, da se pripravljajo hišne preiskave pri nekaterih domnevnih Janševih političnih nasprotnikih.

Zanimivo pa je, da je nedavno mesto neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), nedavno prevzel Franci Matoz, ki je postal predsednik celotnega upravnega odbora družb oziroma predsednik nadzornega sveta DUTB , ki ima enotirni sistem upravljanja. Matoz pa naj bi po nekaterih informacijah v eni od pravnih zadeve zastopal tudi Martina Odlazka.

Na spisku zrelih za hišne preiskave naj bi se znašel tudi Damir Črnčec, ki naj bi ga v zgodbo “potegnil” Urban Purgar, sicer pripadnik t. i. rumenih jopičev in predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urban Purgar Purgar je Črnčeca, ki je kritiziral neodzivnost SDS-a in Janše na Purgarjev twitt, vprašal, če mirno spi:”Sporočam, da imam ta moment v uredništvu dokumente z oznako tajno, ki jih je pred leti neonacistom dostavil Črnčec, takrat zaposlen na Sovi. Z njimi so represivni organ prisilili k ne-ukrepanju zoper njih.”

https://twitter.com/PovratnikUrba/status/1423922951431278595

S hišnimi preiskavami naj bi po pisanju Reporterja “poskuša Janša ponoviti akcijo Čista lopata iz leta 2007, ko je policija izvedla hišne preiskave zoper gradbene mogotce Ivana Zidarja, Hildo Tovšak, in Dušana Černigoja,” ko se je začel boj proti tajkunom.

COMMENTS

Wordpress (0)