Nemško veleposlaništvo v izjavi o Hitlerju ni opazilo le provokacije – Janša obsodil vse, “ki se klanjajo fašizmu, nacional socializmu (nacizmu), komunizmu ali njihovim liderjem in eksekutorjem Hitlerju, Stalinu, Mussoliniju, JBTitu, Kardelju, Che Guevari, Kidriču, Mačku, Ribičiču… – TOPNEWS.si

Nemško veleposlaništvo v izjavi o Hitlerju ni opazilo le provokacije – Janša obsodil vse, “ki se klanjajo fašizmu, nacional socializmu (nacizmu), komunizmu ali njihovim liderjem in eksekutorjem Hitlerju, Stalinu, Mussoliniju, JBTitu, Kardelju, Che Guevari, Kidriču, Mačku, Ribičiču…

Nemško veleposlaništvo v izjavi o Hitlerju ni opazilo le provokacije – Janša obsodil vse, “ki se klanjajo fašizmu, nacional socializmu (nacizmu), komunizmu ali njihovim liderjem in eksekutorjem Hitlerju, Stalinu, Mussoliniju, JBTitu, Kardelju, Che Guevari, Kidriču, Mačku, Ribičiču…

Na objavo predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja, ki je na družbenem omrežju poveličeval Hitlerja, se je včeraj odzvalo še nemško veleposlaništvo v Ljubljani. Na nemškem veleposlaništvu so hvaležni za takojšnje odzive in obsodbo sporne izjave.

“Z ozirom na izjavo, ki poveličuje Adolfa Hitlerja in ki je bila pred kratkim objavljena na socialnih omrežjih, želimo še enkrat poudariti, da je glede na zgodovino dolžnost Nemčije, da ohranja spomin na grozote nacističnega režima in se spominja njegovih žrtev,” so zapisali in dodali, da so hvaležni za takojšnje reakcije številnih slovenskih strank in članov slovenske družbe, ki so to izjavo obsodili.

 

 

Vsem, ki se klanjajo fašizmu, nacional socializmu (nacizmu), komunizmu ali njihovim liderjem in eksekutorjem Hitlerju, Stalinu, Mussoliniju, JBTitu, Kardelju, Che Guevari, Kidriču, Mačku, Ribičiču… sporočamo: “Vsi ste isti. Demokrati nočemo imeti nobenega opravka z vami,” pa je na Twitterju zapisal Janez Janša, kar pa nekaterim očitno ni bila dovolj ostra obsodba.

https://twitter.com/stanko0000/status/1423039064228335616

Odziv nemškega veleposlaništva pa je nekatere zelo razočaral: “Potem se pa še nemška ambasada oglasi s svojim bebavim odzivom, ker pregovorni Nemci niso sposobni videti provokacije in kar v časopisih piše in se komentira je tudi vse res?
Malo sem razočaran nad tole nemško ambasado, ker sem mislil, da vseeno vidijo, kaj se dogaja v SLO Butalah,” je zapisal uporabnik Twitterja “stanko000”.

Dan je minil in Janša, predsednik @vladaRS in predsedujoči @EUCouncil še vedno ni obsodil poveličevanja Hitlerja s strani pripadnika njegovih podrepnikov, rumenih jopičev. Še več, njegov direktor @policija_sipreganja policiste, ki so korektno tretirali, odstranili le-te. #odstop”

Nekateri so polemiko razširili na odločitev generalnega direktorja policije, da trem višjim uslužbencem PU Ljubljana, izda opozorila pred odpovedjo delovnega razmerja zaradi kršitev pogodbe o zaposlitvi na podlagi strokovnega nadzora. Opozorila so povezana z ravnanjem na “alternativni državni proslavi”, ki je potekala 25. junija ter dogajanjem pred DZ oz. napadi na poslance.

Glede zapisa o Hitlerju kot heroju pa s policije sporočajo, da obravnavajo vsak primer spodbujanja nestrpnosti ter v okviru pristojnosti in zakonskih možnosti procesirajo kazniva ravnanja. Zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov sicer glede morebitne obravnave konkretnega primera podatkov ne dajejo.

Na ljubljanskem okrožnem tožilstvu so za Večer povedali, da so bili z “zadevo” seznanjeni v torek in da bo v delo dodeljena pristojnemu državnemu tožilcu, ki bo odločil po proučitvi vseh okoliščin.

COMMENTS

Wordpress (0)