(V ŽIVO) Slavnostni govornik na spominski slovesnosti ob 105. obletnici Ruske kapelice letos minister Zdravko Počivalšek, sopredsednik rusko-slovenske Medvladne komisije – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Slavnostni govornik na spominski slovesnosti ob 105. obletnici Ruske kapelice letos minister Zdravko Počivalšek, sopredsednik rusko-slovenske Medvladne komisije

(V ŽIVO) Slavnostni govornik na spominski slovesnosti ob 105. obletnici Ruske kapelice letos minister Zdravko Počivalšek, sopredsednik rusko-slovenske Medvladne komisije

Kot so sporočili iz društva Slovenija Rusija, bo tradicionalni spominska slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem letos potekala v soboto, 31. julija 2021, ob 10. uri. Podrobnosti bodo organizatorji predstavili danes na tiskovni konferenci na veleposlaništvu Ruske federacije v Republiki Sloveniji kot soorganizatorji dogodka.

“Letošnja spominska slovesnost je posvečena pomembnim obletnicam in zgodovinskim srečanjem na slovenskih tleh, saj je to leto za Slovenijo polno pomembnih obletnic, a obenem je to tudi leto novih mejnikov in izzivov, ki jih še moramo premagati.

Organizatorji vsakoletnih spominskih slovesnosti pod Vršičem ostajamo prepričani zagovorniki vseh oblik prijateljskega dialoga in srečevanj, zato smo veseli, da bomo letos lahko spet skupaj na tradicionalni spominski slovesnosti ob Ruski kapelici pod Vršičem,” so ob letošnji slovesnosti zapisali v društvu Slovenija Rusija in nadaljevali, da jim je “v veliko priznanje, da je častno pokroviteljstvo nad spominsko slovesnostjo prevzel minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter sopredsednik rusko-slovenske Medvladne komisije Zdravko Počivalšek, ki nas bo pozdravil s slavnostnim govorom.”

Na spominski slovesnosti bodo prav tako prisotni visoki predstavniki Ruske federacije in delegacija Ruske pravoslavne cerkve. Prireditev bodo z glasbo popestrili mednarodno priznani umetnik Vasko Atanasovski in Ariel Vei Atanasovski ter Moskovski kozaški zbor. Slovesnost bo zaključila spominska molitev, ki jo bo vodil dostojanstvenik Ruske pravoslavne Cerkve.

Uradnemu delu bo sledilo druženje pod šotorom v centru Kranjske Gore s krajšim kulturnim programom, ki se bo pričelo ob 12:00. Druženje bodo popestrili nastopi Vaska Atanasovskega in Ariela Veia Atanasovskega, kvarteta Kalinka in Moskovskega kozaškega zbora. Skladno z vsemi higienskimi ter varnostnimi navodili, nas bodo pogostili vešči kuharji hotelov skupine HIT iz Kranjske Gore.

COMMENTS

Wordpress (0)