(VIDEO) Janeza Janšo slavili kot pop ikono – V Bovcu ni mogel zadovoljiti vseh, ki so hoteli z njim narediti selfi -“Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago v zgodovini SDS,”je v Bovcu dejal Janša – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janeza Janšo slavili kot pop ikono – V Bovcu ni mogel zadovoljiti vseh, ki so hoteli z njim narediti selfi -“Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago v zgodovini SDS,”je v Bovcu dejal Janša

(VIDEO) Janeza Janšo slavili kot pop ikono – V Bovcu ni mogel zadovoljiti vseh, ki so hoteli z njim narediti selfi -“Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago v zgodovini SDS,”je v Bovcu dejal Janša

Več kot štirideset avtobusov in nepregledna množica zasebnih avtomobilov je danes zasedla prostor športnega letališča v Bovcu, kjer se je dopoldne začel tradicionalni, že 26. Tabor vladajoče stranke. Letošnja udeležba je bila rekordna in vodja poslanske skupine ter domačin, sicer pa nekdanji župan Bovca Danijel Krivec, je v šali dejal, da bodo, če se bo nadaljevalo v tem tempu, za prihodnje leto “razširiti” športno letališče.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1418895438208540682

Nekaj po 11. uri sta za osrednjo mizo nasproti govorniškega odra prišla najbolj pričakovana gosta Janez Janša in Urška Bačovnik Janša, ki sta bila v središču pozornosti. Gostitelji niso mogli skriti zadovoljstva, ker letos gostijo Janeza Janšo v trojni funkciji: kot predsednika stranke, predsednika vlade in še predsedujočega svetu Evropske Unije.

Kako je množica strankinih članov in simpatizerjev (stranka ima, kot zagotavljajo, uradno 19.000 članov in 6.000 simpatizerjev) navdušena nad svojim vodjem pove dejstvo, da je dlje kot njegov nastop trajala pot do slavnostne mize, ker so hoteli vsi imeti selfi s predsednikom stranke. Pa še pri mizi ni imel miru, saj so tisti, ki selfija niso dobili bili na poti.

Lani tabora v Lepeni ni bilo, Janez Janša pa je spomnil na svoj govor v Bovcu iz leta 2018, ko je SDS zmagala na zadnjih državnozborskih volitvah, a vlade takrat ni takoj sestavila: “Takrat sem povedal, da to ne bo trajalo do konca mandata. V SDS smo v tem času s partnerji prevzeli odgovornost vodenja vlade. Predstavljajte si, da bi v času epidemije izvedli volitve,” je spomnil Janša in dodal, da računa, da bo življenje v naslednjih mesecih lažje, a to se bo zgodilo le, če bo več precepljenih. Nihče si namreč po njegovih besedah ne želi ponovitve lanske jeseni.

https://twitter.com/PortalPolitikis/status/1418928943739117574

“Do medalje se pride v finišu in pred nami je ta finiš”, je dejal in napovedal zmago na naslednjih državnozborskih volitvah, ki bodo v manj kot v enem letu. Zdaj je pred stranko SDS  finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi, je dodal. Opozoril je, da se je stranka in vlada soočila s številnimi nagajanji. Ta so prišla s strani tistih, ki delujejo po drugačnih načelih kot Slovenska demokratska stranka.

“V SDS smo vedno delali po principu, toliko bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS. Žal smo se v tem času srečali s tistimi, ki delajo po načelu, toliko slabše za Slovenijo, toliko bolje za njih. Nagajali in razveljavljali so stvari, samo zato, da bi bilo delo vlade težje.”

Kljub metanju polen pod noge pa je Slovenija po njegovih besedah danes uspešna država z visoko gospodarsko rastjo, nizko brezposelnostjo in z odpiranjem novih delovnih mest. Čeprav je z izdajo 60-letnih obveznic povečala dolg, pa so obresti na ta dolg negativne, kar pomeni, da posojilodajalci verjamejo, da bo Slovenija čez 60 let še obstajala in ga bo zmožna odplačevati.

Povedal je še, da državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah, torej ob rasti plač in nižjih življenjskih stroških. “Uspehov iz časa te vlade naj ne pozabijo, ko se bo začela volilna kampanja za prihodnje volitve, kjer bo moral nekaj prispevati vsak podpornik stranke,” je dejal. Prepričan je, da bodo na naslednjem taboru proslavljali novo zmago SDS na volitvah.

Pred Janšo so zbrane nagovorili tudi vodja poslanske skupine SDS iz bližnje Srpenice Danijel Krivec, podžupan občine Bovec Miro Bozjan ter Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve. Sicer pa so mesta za osrednjimi mizami zasedali poslanci ter državni sekretarji v Janševem kabinetu med njimi Vinko Gorenak in Bojan Pograjc, generalni sekretar stranke Borut Dolanc. ter vodja poslanske skupine Danijel Krivec. Od ministrov je v Bovec prišel tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Veliko pozornosti pa je požel tudi nekdanji poslanec Pavle Rupar, ki je prišel v narodni noši ter se pridružil narodnozabavnem ansamblu in z njimi zapel “Slovenija od kod lepote tvoje”.

COMMENTS

Wordpress (0)