(VIDEO)”Ja mislim, da imamo nekaj zaslug za to. Jaz osebno” -Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič o tem, da je Janeza Janšo osebno prepričal v umik zakona o demografskem skladu “glede na argumente, ki mu jih je predstavil” – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Ja mislim, da imamo nekaj zaslug za to. Jaz osebno” -Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič o tem, da je Janeza Janšo osebno prepričal v umik zakona o demografskem skladu “glede na argumente, ki mu jih je predstavil”

(VIDEO)”Ja mislim, da imamo nekaj zaslug za to. Jaz osebno” -Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič o tem, da je Janeza Janšo osebno prepričal v umik zakona o demografskem skladu “glede na argumente, ki mu jih je predstavil”

Izvršni odbor DeSUS se je danes sestal prvič po tem, ko je Ljubo Jasnič junija prevzel vodenje stranke. Obravnavali so nekaj aktualnih tem in se dogovorili za klavzuro v začetku septembra. Na njej se bodo posvetili trem temam, in sicer aktivnostim stranke, odnosu med stranko in njenimi poslanci ter volitvam prihodnje leto.

O zadnjem glasovanju v DZ, kjer je vodja poslanske skupine Franc Jurša omogočil izvolitev ministra za digitalizacijo po po Jasničevih trditvah ni bilo niti enega vprašanja na izvršilnem odboru. “Ta stvar je mimo. DeSUS je omogočil digitalizacijo te družbe in to, da prispe denar iz Bruslja. Kadrovska politika pa je stvar vladajoče stranke. Upajmo, da se bo to kdaj spremenilo,” je pojasnil Jasnič.

Je pa DZ prejšnji teden na predlog vladne koalicije odložil odločanje o zakonu o demografskem skladu. Jasnič, ki je povedal, da imajo nekaj zaslug za to potezo. Sestal se je s predsednikom vlade Janezom Janšo. “Govorila sva o tem, da je sedanji trenutek tako vroč, da bi bilo več škode kot koristi za zakon,” je pojasnil predsednik DeSUS. Takšnega zakona, kot je zdaj pripravljen in v parlamentarnem postopku, DeSUS po njegovih trditvah ne bo podprla, kar bo tudi stališče stranke na klavzuri.
“Zdaj je odvisno, kako se bo odločila koalicija, ampak naše stališče je bilo popolnoma jasno na klavzuri. Takšen kot je, ne more iti naprej. Tudi, če ga bomo mi zavrnili mora biti večina, da ga lahko zavrne ampak lahko pa rata referendum, tam bomo pa zraven a ne,” je dejal Jasnič.

Jasnič je danes spomnil, da za zakon, če bo v DZ sprejet v taki obliki, sledi referendum, na katerem bo sodelovala tudi DeSUS. Kako bi zakon lahko uskladili, da bi bil zadnje sprejemljiv, se niso pogovarjali. Je pa spomnil na predlog DeSUS za demografski sklad iz leta 2018. “Če se bomo vsebinsko vrnili k temu, če bo dogovor s sindikati in socialnimi partnerji, bomo tudi mi zraven,” je napovedal Jasnič.

COMMENTS

Wordpress (0)