(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki od državnega zbora zahtevajo takojšnje predčasne volitve – Napovedujejo, da se bodo “usmerili tudi na evropske dogodke, ki jih gosti vlada v Ljubljani in na Brdu pri Kranju” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki od državnega zbora zahtevajo takojšnje predčasne volitve – Napovedujejo, da se bodo “usmerili tudi na evropske dogodke, ki jih gosti vlada v Ljubljani in na Brdu pri Kranju”

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki od državnega zbora zahtevajo takojšnje predčasne volitve – Napovedujejo, da se bodo “usmerili tudi na evropske dogodke, ki jih gosti vlada v Ljubljani in na Brdu pri Kranju”

Tokratni petkovi protesti, ki bodo potekali na Prešernovem trgu so tematsko usmerjeno v zahtevo po predčasnih volitvah. Glede na današnje dogajanje v parlamentu, kjer sta poslanca DeSUS-a podprla izglasovanje novega ministra, pa se čas morebitnih predčasnih volitvah premika v obdobje po predsedovanju.
Razmerje sil v parlamentu sicer, sodeč po današnjem glasovanju, ni naklonjeno predčasnim volitvam, razen če bi jih takoj po predsedovanju ali še v času predsedovanja predlagal sam predsednik vlade Janez Janša.

V sporočilu za javnost, ki so ga pred današnjimi protesti poslali medijem, med drugim piše, da je “vlada ta teden doživela vsaj 4 velike poraze in čas je, da dokončno sprejme svojo izgubljeno situacijo in odstopi”.

“Po tem, ko je v nedeljo velika večina (skoraj 87 % vseh, ki so glasovali) na referendumu, jasno zavrnila Zakon o vodah, se je pomanjkanje vladne večine izkazalo tudi v Državnem zboru. Janez Kranjc ni bil potrjen za ustavnega sodnika. Po vetu v Državnem svetu je včeraj padel še represivni Zakon o nalezljivih boleznih, odločanje o nacionalnem demografskem skladu pa so v strahu pred novim referendumom in odzivom DS prestavili na jesen.

Vlada nima večine in je opravilno nesposobna! Janez Janša tone!

Ljudstvo je naredilo vse, kar je lahko. Več kot 65 tednov že protestiramo na ulicah, trgih, rekah in jezerih ter opozarjamo na spornost delovanja te vlade. Na referendumu prejšnji teden nas je več kot 670.000 vladi ponovno izglasovalo jasno nezaupnico vladi.

Bolj jasni, složni in odločni kot to, praktično ne moremo biti.

Zato je sedaj čas, da začnejo ukrepati tudi vse poslanke in poslanci v Državnem zboru. Delno so to že naredili včeraj, vendar pričakujemo več! Vladni fiasko morajo končati z jasnim pozivom za glasovanje o nezaupnici. Ljudje smo siti prisvajanj zaslug za dosežke civilne družbe, selfijev in leporečnih kampanj za naslednje redne volitve. Ljudje pričakujemo ODLOČNA IN NAČELNA DEJANJA ZDAJ in na podlagi teh dejanj (ali njihovega pomanjkanja) bomo sodili vse politične stranke na naslednjih volitvah!

Zato ta petek pozivamo vse poslanke in poslance, tako v opoziciji kot v koaliciji, da prekinejo to nevzdržno in škodljivo brezvladje in naredijo vse, kar je v njihovi moči, da ta vlada, ki nima ne podpore ljudstva, ne stroke, ne državnega sveta in ne večine v parlamentu čimprej pade in da se v najkrajšem času razpišejo predčasne volitve!

Poraženec Janez Janše upa, da bomo do septembra pozabili na nesposobnost te vlade, da se bodo “strasti umirile” in bo lahko nadaljeval z rušenjem socialne države. Mi mu ob tem sporočamo, da se to ne bo zgodilo!

Če vlada do septembra ne pade, se bomo protestnice in protestniki takrat zopet množično zbrali na velikih protestih, odgovornosti pa ne bo nosil samo “slovenski pacient” ampak vsi, ki s svojimi dejanji ali pasivnostjo omogočajo to spodletelo in škodljivo vlado. Poslanke in poslanci zdaj ni čas za počitnice, zdaj je skrajni čas, da z dejanji poskusite povrniti vsaj delno zaupanje ljudstva v parlamentarno demokracijo in vaše stranke! Gledamo vas!

Do takrat bo protestniško gibanje svoje akcije preusmerilo v protestniške intervencije na področju, ki Maršala Twita najbolj boli, to je na evropski ravni. Tudi mi bomo izkoristili priložnost predsedovanja EU in poskrbeli, da preko usmerjenih protestnih akcij celotna evropska skupnost spoznava škodljivost totalitaristične in koruptivne vlade Janeza Janše. Protesti se bodo tako iz petkovih protestov usmerili tudi na evropske dogodke, ki jih gosti Vlada v Ljubljani in na Brdu pri Kranju.

COMMENTS

Wordpress (0)