(VIDEO) Dogajanje v referendumskih štabih – Volivci s skoraj 87 odstotki glasov zavrnili novelo zakona o vodah – TOPNEWS.si

(VIDEO) Dogajanje v referendumskih štabih – Volivci s skoraj 87 odstotki glasov zavrnili novelo zakona o vodah

(VIDEO) Dogajanje v referendumskih štabih – Volivci s skoraj 87 odstotki glasov zavrnili novelo zakona o vodah

Nasprotniki zakona bodo rezultate referenduma pričakali v lokalu Pritličje na Mestnem trgu, kjer so svoje izjave že napovedali tudi nekatere opozicijske politične stranke. Ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka po objavi prvih izidov referenduma komentiral pred Vodovodnim stolpom v Brežicah.

Po zaprtju volišč bodo na spletni strani Državne volilne komisije sproti začeli objavljati delne neuradne izide. Predvidoma bodo najprej znani izidi predčasnega glasovanja, ki je potekalo med torkom in četrtkom.

Dan po referendumu, v ponedeljek, bodo okrajne volilne komisije ugotavljale izid glasovanja po pošti iz Slovenije, teden dni pozneje bo znan izid glasovanja po pošti iz tujine. Na uradne izide pa bo treba počakati, saj bo Državna volilna komisija poročilo o izidu glasovanja predvidoma sprejela 7. septembra.

Najvišja volilna udeležba je v volilnih okrajih Hrastnik – Trbovlje (38,84 %), Radovljica 1 (37,68 %), Tolmin (37,14 %), Ajdovščina (36,36 %) in Kranj 3 (35,52 %), najnižja pa v Šmarju pri Jelšah ( 20,44 %) in Lendavi (20,06 %). Še udeležba po volilnih enotah: referenduma so se najbolj množično udeležili volivci v volilni enoti Kranj. Tam jih je glasovalo že dobrih 32,35 odstotkov. Najmanj (25,14 odstotka) volivcev je do zdaj glasovalo na Ptuju.

 

COMMENTS

Wordpress (0)