(VIDEO) “Pljuni resnici v oči” – Civilna iniciativa Maske dol na Facebooku objavila “navodila za pljuvanje po politikih” – “Pravno nihče nič ne more, ker se pljunek posuši v parih minutah…”, “Jelinčič je dobil pet pljunkov v faco,” je v posebnem videu dogajanje opisala Anica Bidar – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Pljuni resnici v oči” – Civilna iniciativa Maske dol na Facebooku objavila “navodila za pljuvanje po politikih” – “Pravno nihče nič ne more, ker se pljunek posuši v parih minutah…”, “Jelinčič je dobil pet pljunkov v faco,” je v posebnem videu dogajanje opisala Anica Bidar

(VIDEO) “Pljuni resnici v oči” – Civilna iniciativa Maske dol na Facebooku objavila “navodila za pljuvanje po politikih” – “Pravno nihče nič ne more, ker se pljunek posuši v parih minutah…”, “Jelinčič je dobil pet pljunkov v faco,” je v posebnem videu dogajanje opisala Anica Bidar

Civilna iniciativa Maske Dol je na Facebooku je objavila poziv k pljuvanju politikov, novinarjev, policistov, ki jih krivi za po njihovem nepotrebne in celo morilske ukrepe za omejitev epidemije covida-19. Anica Bidar pa se je oglasila z videom, v katerem je opisala sredino pljuvanje poslancev, do katerega je prišlo po sprejetju zakona o nalezljivih boleznih.

Na Twitterju so se že pojavila vprašanja, kako je lahko Facebook dovolil objavo navodila civilne iniciative Maske dol z naslovom “Pljuni in se nasmehni, tako bo dan lepši!”

Jožefa Horvata, vodjo poslanske skupine NSi, so neznanci obkolili in pljunili v obraz ter ga spraševali, kako on glasuje v državnem zboru. Policija naj bi dogodek le opazovala. Kaj se je dogajalo v neposredni bližini državnega zbora je Horvat napisal tudi predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču.

Poleg Jožefa Horvata je bil žrtev “pljuvanja” tudi poslanec Zmago Jelinčič in še nekateri drugi poslanci. Za pljuvaško akcijo naj bi stali člani skupine Civilne iniciative Maske dol.

Anica Bidar v video objavljenem na Facebooku opisuje, kaj se je dogajalo pri predsedniku in poslancu SNS Zmagu Jelinčiču. Ta naj bi šel po stopnicah v garažo pod Trgom republike in se obrnil, “z nasmehom na obrazu, ker je hotel pametovati. V šunku je dobil pet pljunkov v faco”.

MASKE DOL civilna iniciativa
tSe7p.um sjouogncnlscoijd ocorbe 2nh3:n4gf9ad ·
PLJUNI IN SE NASMEHNI, TAKO BO DAN LEPŠI!

AKCIJA, PLJUNI V OBRAZ, POLITIKOM, NASTAVLJENI STROKI, NOVINARJEM, POLICAJEM, ŽUPANOM IN ŽUPANJAM,…! Predvsem pa vsem tistim, ki držijo inekcijo v roki je treba dobesedno pljuniti v obraz, ker so morilci!

AKCIJA BO POTEKALA toliko časa, dokler se ne bo odprl medijski prostor, da lahko strokovnjaki javno preko medijev obrazložijo drugo mnenje o koroni in, da se tudi o vsej drugi problematiki javno spregovori! ……………………………………………………………………………………….. ….
V vednost večina poslancev je bila včeraj dobesedno popljuvana pred parlamentom! Zato bi morali biti danes kreteni v KARANTENI! No pa da vidimo, koliko so ti stvori odgovorni in kako se bodo odzvali na to? Da se je vse to res dogajalo, lahko potrdijo policaji, ki so jih pospremili od parlamenta pa do vstopa v garažno hišo. ……………………………………………………………………………………………….
Pravno nihče nič ne more, ker se pljunek posuši v parih minutkah in popljuvani ne more dokazati, da je utrpel kakršnokoli poškodbo. 

Sicer pa za konec še moralni poduk iz besedila pesmi “Dobrodošli” Draga Misleja “Mefa” in Prizme: Pravila so že stara in vsak že ve, od vseh stvari na svetu prepovedano je…Le, pluvanje na tla, pisanje po zidu, petje v zboru, karte in mora. Za vsak kozarec računamo trikrat, vinjenim damo značko v zahvalo.
Lepo, plavo z narisano glavo, za tiste, ki niso v kritičnem stanju.. Piše: Dobrodošli v bife pri Kralju.

COMMENTS

Wordpress (0)