Preiskava po napadu na nizozemskega novinarja: Znana identiteta napadalcev – TOPNEWS.si

Preiskava po napadu na nizozemskega novinarja: Znana identiteta napadalcev

Preiskava po napadu na nizozemskega novinarja: Znana identiteta napadalcev

Nizozemski dnevnik Telegrapf je objavil identiteto dveh od treh aretiranih v povezavi z atentatom na slavnega novinarja črne kronike Petra R. de Vriesa, ki je bil ustreljen 6. julija popoldne po odhodu iz televizijskega studia v središču Amsterdama.

To sta Delano G. (21) in Kamil Pawel E. (35), doma s Poljske. Delano G. je raper, ki je nekoč nastopil na televizijskem tekmovanju v oddaji “So You Think You Can Dance”, ki jo predvaja televizija Fox. Po drugi strani pa je Kamil poročen oče dveh otrok, njegova žena je noseča, sam pa je mehanik in ljubiteljski boksar.

Policija je prepričana, da sta oba del večje tolpe, ki stoji za atentatom na Petra R. de Vriesa, enega najslavnejših in najvplivnejših novinarjev na Nizozemskem. Telegraph poroča, da je Delano iz Rotterdama, medtem ko Kamil živi v majhnem mestu Maurik. Delano naj bi novinarja ustrelil in nanj izstrelil pet nabojev, od katerih ga je en zadela v glavo, drugi pa v prsni koš.

Kamil je imel nalo, da Delana odpelje s kraja atentata. Takoj po streljanju so Petra prepeljali v bolnišnico, kjer se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje.

COMMENTS

Wordpress (0)