Po Primorskih novicah Martin Odlazek kupil še mariborski Večer – TOPNEWS.si

Po Primorskih novicah Martin Odlazek kupil še mariborski Večer

Po Primorskih novicah Martin Odlazek kupil še mariborski Večer

Po neuradnih informacijah je časopis Večer prodan medijskemu mogotcu Martinu Odlazku. Dogovori o prodaji, ki so potekali več mesecev, so zaključeni in po naših informacijah je posel sklenjen.

Skupina Večer je že aprila leta 2019 Odlazku prodala celoten portfelj revij, ki izhajajo pod njegovim okriljem. Večer revije je kupil Svet24, Tretje revije družba Media24, Podjetje za informiranje, ki izdaja pomurski Vestnik, pa Radio Maxi.

Ob tem je zanimivo, da ni prišlo do realizacije ideje o družbi Dnevnik in Večer Skupina, ki izdajata časopisa Dnevnik oziroma Večer, saj sta združitev omenjena časopisa napovedala avgusta leta 2018.

Ministrstvo je predhodno soglasje za združitev njunih medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji izdalo sredi decembra 2018, o napovedani združitvi pa bi morala odločiti še Agencija za varstvo konkurence.

Vendar je posel o združevanju Večera in Dnevnika kasneje zastal, sedaj pa naj bi v zadevo vskočil Martin Odlazek.
Martin Odlazek ima v svoji medijski korporaciji Skupina Media24, ki je zrasla iz Salomonovega oglasnika (Salomon in je tudi največje podjetje v skupini Media24), v lasti več divizij oziroma stebrov, med katerimi so dnevni časopisi in revije, televizija, radijski steber z radijsko mrežo Infonet ter različne regionalne medije, v katerih bo po novem poleg Primorskih novic tudi mariborski Večer.

Gre za največji medijski konglomerat v državi in najbolj kompleksno lastniško strukturo, o kateri je lani pisal tudi portal Pod črto.

COMMENTS

Wordpress (0)