(VIDEO) Potem ko je Timmermans zavrnil skupinsko slikanje z Janezom Janšo, je Janša Borrella skupaj z Urško takole odpeljal na vrh Triglava – TOPNEWS.si

(VIDEO) Potem ko je Timmermans zavrnil skupinsko slikanje z Janezom Janšo, je Janša Borrella skupaj z Urško takole odpeljal na vrh Triglava

(VIDEO) Potem ko je Timmermans zavrnil skupinsko slikanje z Janezom Janšo, je Janša Borrella skupaj z Urško takole odpeljal na vrh Triglava

Medtem ko se je večina domačih in tujih medijev ob začetku predsedovanja razpisala tudi o manjkajočem članu Evropske komisije na skupinski fotografiji, ki je nastala na Brdu pri Kranju, pa je premier Janez Janša skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša včeraj na vrh Triglava popeljal visokega predstavnika za zunanjo in varnostno politiko Evropske unije Josepa Borrella.

“Čestitke, @JosepBorrellF. Uspelo nam je. Pravočasno. Odličen dosežek # Kredarica2515m,” je na Twitterju zapisal Janez Janša in objavil video prihoda na vrh.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1411068170086068225

Janez Janša je z vzponom na Triglav fasciniral že avstrijskega predsednika vlade Sebastiana Kurza. Vendar, vsaj sodeč po kritičnih zapisih v avstrijskih medijih o začetku predsedovanja Slovenije Svetu EU, se prijateljstvo s Kurzem ni odrazilo v medijih.

Slovenski premier Janez Janša naj bi namreč po poročanju Kleine Zeitunga na sestanku pokazal fotografijo piknika izpred nekaj let, na katerem so poleg Tanje Fajon in Milana Brgleza tudi sodniki, kar naj bi jo Janša izkoristil kot dokaz, da je pravosodni sistem povezan s stranko SD. Dejal naj bi tudi, da se vidi, kako deluje pravosodni sistem, ki je njega večkrat obtožil.

 

Timmermans je bil sicer zaradi protesta pri skupinski fotografiji deležen še ustrezne obdelave na družbenih omrežjih, kjer so ga spustili čez roke privrženci Janeza Janše.

COMMENTS

Wordpress (0)