(VIDEO) Ekskluzivno objavljamo video, ki ga je Janez Janša danes pokazal bruseljskim novinarjem na posebni video projekciji – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskluzivno objavljamo video, ki ga je Janez Janša danes pokazal bruseljskim novinarjem na posebni video projekciji

(VIDEO) Ekskluzivno objavljamo video, ki ga je Janez Janša danes pokazal bruseljskim novinarjem na posebni video projekciji

V skladu s tradicijo predsedujočih držav bo Slovenija do sobote gostila nekaj manj kot 50 tujih novinarjev, ki so akreditirani pri evropskih institucijah v Bruslju. Namen obiska je tujim novinarjem predstaviti program in prednostne naloge predsedovanja.

Premier Janez Janša je danes na brifingu na Brdu pri Kranju bruseljskim novinarjem pokazal video, ki po njegovem prikazuje stanje medijev v Sloveniji.

Gre za video, ki ga je premier Janez Janša želel predstaviti v okviru skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije ob razpravi o Sloveniji, v kateri so soočili mnenja o položaju medijev.

V razpravi sta sodelovala tudi premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti, ki pa sta jo predčasno zapustila. Nastop premierja Janeza Janše v razpravi je namreč marca letos zaznamoval spor z vodjo skupine Sophie in ‘t Veld glede predvajanja omenjenega videa o napadih na novinarje v Sloveniji.

Premier Janša je po uvodnem nagovoru želel skupini predvajati vnaprej pripravljen video, a njegova prošnja takrat ni bila uslišana z utemeljitvijo, da so video dobili prepozno. Premier in minister za kulturo sta nato prostovoljno zapustila soočenje oziroma prekinila povezavo. Janša je sicer video, ki ga na razpravi ni mogel predvajati, pozneje delil na Twitterju.

Janeza Janša pa je danes izkoristil prisotnost tujih novinarjev in tako po včerajšnjem prikazu fotografije sodnikov s člani stranke SD priredil še video projekcijo za bruseljske novinarje. Del novinarjev je video projekcijo označil za enega najbolj nenavadnih trenutkov novinarskih turnej, ki jih običajno ob začetku prevzema predsedovanja Svetu EU za skupino bruseljskih dopisnikov pripravijo predsedujoče države.

COMMENTS

Wordpress (0)