Zvezde in izjave: “Mi smo jih porazili!”- Igor Bavčar sinoči na 1. programu TV Slovenija o JLA v “Času negotovosti” – TOPNEWS.si

Zvezde in izjave: “Mi smo jih porazili!”- Igor Bavčar sinoči na 1. programu TV Slovenija o JLA v “Času negotovosti”

Zvezde in izjave: “Mi smo jih porazili!”- Igor Bavčar sinoči na 1. programu TV Slovenija o JLA v “Času negotovosti”

Na TV 1 je bila včeraj 29. junija (v najbolj gledanem terminu) večerna oddaja “Čas negotovosti”. Voditeljica Rosvita Pesek je gostila Igorja Bavčarja, Jelka Kacina, Alojza Kovšco in Janeza Čadeža. Škoda, da je del te izredno zanimive oddaje potekal med nogometno tekmo Anglije proti Nemčiji. Oddaja je govorila o vojni za Slovenijo oziroma političnih, diplomatskih in vojaških ozadjih tega spopada. Med vsemi zanimivimi gosti in njihovimi spominskimi opažanji je naravnost briljiral Igor Bavčar, nič čudnega, saj ni bil takrat samo pomemben politični voditelj osamosvojitve, ampak v dvojcu z Janezom Janšo, tudi najpomembnejši slovenski vojaški voditelj v naši junijsko-julijski vojni (leta 1991) z JLA.

Na srečo televizije in gledalcev oz. slovenske javnosti je prav osamosvojitelj Igor Bavčar med odmorom vele-nogometnega spopada med Nemci in Angleži, ko se je gledanost oddaje silovito in skokovito povečala, izrekel naslednjo epohalno trditev o agresorski Jugoslovanski ljudski armadi: “No, samo jaz vam bom povedal, da smo jih porazili.

Moj občutek takrat je bil, da smo jih porazili in dejansko smo jih porazili. Oni niso mogli nič več! ”Tudi Angleži so po 55 letih porazili Nemce (v nogometu seveda!), a kakšna koincidenca, da je istočasno Igor Bavčar suvereno in prepričljivo izrekel krilate besede tudi na bolj resnem področju, to je v oceni sicer kratkotrajne, a za naš narod zgodovinske vojne za Slovenijo.

COMMENTS

Wordpress (0)