(V ŽIVO) “Res me žalosti, da smo na poti Madžarske, torej na slabi poti, in to dan pred predsedovanjem” – Poslanec LMŠ Nik Prebil o tem, da se “boj vlade proti določenim nevladnim organizacijam zdaj nadaljuje še na mednarodni ravni” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Res me žalosti, da smo na poti Madžarske, torej na slabi poti, in to dan pred predsedovanjem” – Poslanec LMŠ Nik Prebil o tem, da se “boj vlade proti določenim nevladnim organizacijam zdaj nadaljuje še na mednarodni ravni”

(V ŽIVO) “Res me žalosti, da smo na poti Madžarske, torej na slabi poti, in to dan pred predsedovanjem” – Poslanec LMŠ  Nik Prebil o tem, da se “boj vlade proti določenim nevladnim organizacijam zdaj nadaljuje še na mednarodni ravni”

34 milijonov evrov, ki jih Sloveniji za blažitev podnebnih sprememb ter krepitev izobraževanja namenjajo Norveška, Islandija in Lihtenštajn, so očitno ogroženih. Na SVRK naj bi namreč naknadno sprejeli dodatne razpisne pogoje za nevladne organizacije, je v posebni izjavi za javnost danes izjavil poslanec LMŠ Nik Prebil. Prebil je prepričan, da se “boj vlade proti določenim nevladnim organizacijam zdaj nadaljuje še na mednarodni ravni. Gre za še en politični poskus utišanja tistih, ki se z dejanji te vlade ne strinjajo. Vlada je očitno spet izbrala taktiko finančnega izstradanja”.

“Res me žalosti, da smo na poti Madžarske, torej na slabi poti, in to dan pred predsedovanjem. Pravzaprav vlade niti več ne mislim prositi, ampak od vlade zahtevam, da s tem prenehajo. Mednarodnih blamaž, ki so jih povzročili, je bilo dovolj,” je prepričan poslanec LMŠ Prebil, ki je napovedal akcije opozicije tudi v času predsedovanja EU. “Gre za nesprejemljivo, nedemokratično in diskriminatorno početje vlade, ki se igračka z milijoni, s prepotrebnimi sredstvi, namenjenimi za zelo pomembne projekte”.

Trditve Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), da so pogoji za nevladne organizacije pri dostopanju do sredstev na razpisu diskriminatorni, “ne držijo”, so v službi vlade SVRK zapisali v sporočilu za javnost, kjer so demantirali tudi izjavo poslanca LMŠ Prebila.

“Pogoji za nevladne organizacije za prijavo na javni razpis zagotavljajo prijavo dobrih projektov, ki bodo oplemenitili sredstva, ki so na voljo. Iz odgovornosti do donatorjev Slovenija namreč pričakuje, da bodo sredstva učinkovito porabljena z največjo dodano vrednostjo,” so poudarili.

 

COMMENTS

Wordpress (0)