(VIDEO) Nekdanji vodja avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christian Strache, ki je ob aferi Ibiza dejal, da je Hrvaška “navadno sranje”, je tokrat v bližini Biograda na morju na Hrvaškem doživel svoj ognjeni krst – Jahta, na kateri je dopustoval s svojimi otroci, se je vnela in popolnoma zgorela – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nekdanji vodja avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christian Strache, ki je ob aferi Ibiza dejal, da je Hrvaška “navadno sranje”, je tokrat v bližini Biograda na morju na Hrvaškem doživel svoj ognjeni krst – Jahta, na kateri je dopustoval s svojimi otroci, se je vnela in popolnoma zgorela

(VIDEO) Nekdanji vodja avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christian Strache, ki je ob aferi Ibiza dejal, da je Hrvaška “navadno sranje”, je tokrat v bližini Biograda na morju na Hrvaškem doživel svoj ognjeni krst – Jahta, na kateri je dopustoval s svojimi otroci, se je vnela in popolnoma zgorela

Nekdanji avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache (52), ki je Hrvaško ob aferi Ibiza, predvsem zaradi negativnih izkušenj z investicijami, ocenil kot navadno “sranje”, je bil na jahti, ki je v nedeljo plula v bližini Biograda. Strache je prišel s starejšimi, že odraslimi otroki, na tridnevne počitnice na Jadran.

Vendar Strache tako kot na Ibizi tudi tokrat na dopustu ni imel več sreče. Povedal je, da je na Hrvaško prispel na povabilo dveh prijateljskih družin. Sedem ljudi na jahti je bilo na kratkem dopustu od četrtka zvečer do nedelje, toda zadnji dan, ob 9.45, ko so bili blizu Biograda, so se počitnice zapletle.

Drama se je začela, ko je iz strojnice jahte začel uhajati dim. Kapetan in posadka sta požar takoj poskušala pogasiti z gasilnimi aparati, otroke so zbudili, spakirali najnujnejše in poklicali gasilce. Na žalost so na ladjo prišli šele dve uri kasneje, ko ni bilo mogoče rešiti nič več – je Strache opisal, kaj se je dogajalo na ladji.

“Na srečo so mimo nas pripeljali Slovenci in trije Avstrijci, ki so nas in celotno posadko varno premestili na svojo ladjo, preden je bila naša ladja popolnoma zajeta s plameni in je eksplodirala. Vsi, ki smo bili na jahti, smo veseli, da smo bili pravočasno rešeni, da smo šok preživeli brez posledic in da so nam turisti pomagali,” je na Facebooku zapisal Strache.

Zadarska policija je v nedeljo sporočila, da je bila jahta z imenom “Naredi to” v biogradski marini Kornati najeta tri dni prej in da je zagorela ob vrnitvi, okoli 10.15 zjutraj, sto metrov od obale.

Spomnimo Heinz-Christian Strache je bil v videoposnetku, zaradi katerega je moral odstopiti z visokih političnih položajev, žaljiv do Hrvaške in Srbije, ko gre za investicije.

Dogodek se je zgodil pred sojenjem in pred zaslišanjem na parlamentarnem odboru, kjer bo Strache pričal o domnevnih mahinacijah glede zasebne klinike in Afera Ibiza. Strache je bil v videoposnetku, posnetem na dopustu na Ibizi, žaljiv do Hrvaške in Srbije, ko gre za investicije.

Na posnetku je Strache domnevni ruski bogatašinji v zameno za denarno in politično podporo ponujal pogodbe z vlado v zameno za vpliv na medije, Med drugim je ocenjeval možnosti za poslovanje v jugovzhodni Evropi ter dejal, da je Hrvaška “navadno sranje”, a svoje ocene takrat ni podrobno pojasnil.

Strache je v videoposnetku tudi povedal, da je Srbija “fantastična država”, a se je treba izogibati investicijam, ker so nekaterim njegovim prijateljem odtujili podjetja. Med drugim je dejal, da ga imajo v Srbiji v javnomnenjskih raziskavah raje kot ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Skrajno desničarski avstrijski politik je veljal za velikega prijatelja Srbije, Republike Srbske v BiH ter Srbov, poroča beograjska agencija Tanjug. Izpostavlja, da je nasprotoval neodvisnosti Kosova in si prizadeval za samostojnost Srbov v BiH.

Le nekaj dni pred odstopom je gostil predsedujočega predsedstva BiH Milorada Dodika, s katerim, kot je dejal gojita odlične odnose.

COMMENTS

Wordpress (0)