“Meni se dopade, kako je predsednik vlade “mrcvaril” tega kvazi novinarja” – Janševi podporniki navdušeni, PV je bil državniški” – Manj zadovoljni pa so z vodenjem Igorja E. Berganta, ki je razočaral tudi Janševe nasprotnike – TOPNEWS.si

“Meni se dopade, kako je predsednik vlade “mrcvaril” tega kvazi novinarja” – Janševi podporniki navdušeni, PV je bil državniški” – Manj zadovoljni pa so z vodenjem Igorja E. Berganta, ki je razočaral tudi Janševe nasprotnike

“Meni se dopade, kako je predsednik vlade “mrcvaril” tega kvazi novinarja” – Janševi podporniki navdušeni, PV je bil državniški” – Manj zadovoljni pa so z vodenjem Igorja E. Berganta, ki je razočaral tudi Janševe nasprotnike

Predsednik vlade Janez Janša je v ponedeljek zvečer v pogovorni oddaji na Televiziji Slovenija spregovoril o 30. obletnici samostojne in neodvisne države Slovenije, o pripravah na predsedovanje Svetu EU in drugih aktualnih, političnih temah.

Pogovor, ki je tekel tekoče, je tudi tokrat vodil voditelj Odmevov Igor E. Bergant, ko pa je beseda padla na “zelo odmevno ravnanje vlade v povezavi s kandidaturo delegiranih evropskih tožilcev novoustanovljenega evropskega javnega tožilstva”, kot je dejal Bergant, pa pogovor ni bil več tako sproščen.

Boris Vezjak, pozoren in kritičen bralec medijev in novinarjev, je v zapisu na blogu In Media res v članku Intervju z Janšo: “Naša resnica”, manipulacija in avtokastrirano novinarstvo, zapisal, da “žal Igor E. Bergant ni bil kos predsedniku vlade. V pogovoru z njim za TV Slovenija je skrajno previdno, nekako celo do mere nezaznavnosti, poskušal malce podvomiti v njegov stil vodenja, s katerim državo peha v klub držav, ki ogrožajo človekove pravice in rušijo demokracijo, ampak niti v enem trenutku ni postal ekspliciten”.

Podporniki Janeza Janše so bili navdušeni. “Odličen intervju! Naš predsednik Janez Janša v odgovorih in predstavljenem jasnem pogledu v prihodnost Slovenije blestel v vsem svojem sijaju. Tak predsednik vlade, kot ga imamo v Sloveniji, se rodi enkrat na 1000 let. Samo Bogu se lahko zahvalimo, da ga imamo,” je na Twitterju zapisala uporabnica Suzana Kocjančič.

https://twitter.com/missyblinde/status/1407397247583768576

“Tega intervjuja se sploh ne bi dalo izpeljati, če bi voditelj vztrajno zavračal vsako laž in nebulozo, ki jo je vehementno izrekal predsednik vlade! Ampak Bergant se ni UPAL spustiti v takšno oponiranje in argumentacijo. Končni efekt? PV je bil državniški!. Ja, my foot!,” pa je na Twitterju zapisal Brane Gruban, strokovnjak za odnose z javnostmi.

“Še en pomemben izsek iz včerajšnjega pogovora s PV o očitkih, da vlada krši zakone v zvezi s STA” je na Twitterju zapisal Davorin Kopše in potem se je vsulo.

Mediji, naklonjeni vladi in predsedniku Janezu Janši, so bili navdušeni.

COMMENTS

Wordpress (0)