Ekskluzivno! Objavljamo fotografijo z najbolj skrivnostnega srečanja dela slovenske elite – Zakaj bi “piknik” ob 30. letnici agencije Ninamedie moral skrbeti Janeza Janšo?  – TOPNEWS.si

Ekskluzivno! Objavljamo fotografijo z najbolj skrivnostnega srečanja dela slovenske elite – Zakaj bi “piknik” ob 30. letnici agencije Ninamedie moral skrbeti Janeza Janšo? 

Ekskluzivno! Objavljamo fotografijo z najbolj skrivnostnega srečanja dela slovenske elite – Zakaj bi “piknik” ob 30. letnici agencije Ninamedie moral skrbeti Janeza Janšo? 

V političnem zakulisju je bilo zadnje dni ključno vprašanje, kdo je povabljen in kdo bo prišel na dolgo napovedovani in precej skrivnostni piknik ob 30. obletnici delovanja ene najbolj vplivnih agencij za merjenje javnega menja v državi – agencije Ninamedia.

Agencija Ninamedia, ki se ukvarja z javnomnenjskimi in tržnimi raziskavami, je namreč bilo ustanovljeno leta 1991 in te dni praznuje 30. obletnico obstoja. Ankete Vox populi, ki jih izvaja agencija Ninamedia so namreč v fokusu tako vladajoče politike kot tudi opozicijskih strank in politikov različnih strank in nazorov.

Objavljamo fotografijo z najbolj razvpitega dogodka v zadnjih mesecih, o katerem se v kuloarjih govori že nekaj časa. Predvsem pa se je dolgo v kuloarjih ugibalo o seznamu povabljenih, saj tisti, ki niso dobili vabila, ali pa jih na pikniku ni bilo, nimajo velikih možnosti, ko gre za prihodnjo geometrijo političnega prostora.

Na sliki vidimo Gregorja Golobiča, Mileta Šetinca in Francija Perčiča, nekdanjega svetovalca predsednika republike Danila Türka za gospodarska vprašanja. Na piknik pa je prišel tudi Zoran Janković in Jože Mermal. Milana Kučana menda ni bilo, čeprav naj bi osebno preposlal vabilo in tudi sam povabil nekaj vplivnih prijateljev na obletnico Ninamedie.  Na pikniku Ninamedie pa je bila tudi predsednica SD Tanja Fajon, razvpiti direktor STA-ja Bojan Veselinovič, sekretar stranke  SAB in desna roka Alenke Bratušek Jernej Pavlič  ter nekateri znani obrazi iz prve in druge vrste  sedanje in nekdanje garniture leve sredine.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za srečanje “vplivnežev” ali “stricev iz ozadja”, lahko zadevo pogledamo tudi iz drugega zornega kota.  Zasedba bi vsekakor morala skrbeti Janeza Janšo, čeprav gre na prvi pogled za srečanje “vlade v senci”, lahko pa bi šlo tudi za “obrise nove vlade”.

COMMENTS

Wordpress (0)