(VIDEO) Izjava Tanje Fajon o kandidatu za novega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča – TOPNEWS.si

(VIDEO) Izjava Tanje Fajon o kandidatu za novega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča

(VIDEO) Izjava Tanje Fajon o kandidatu za novega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča

V državnem zboru se je popoldne začela razprava pred glasovanjem o kandidatu za novega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča, ki za potrditev potrebuje navadno večino glasov poslancev. Premier Janez Janša naj bi na seji podal dopolnilno obrazložitev predloga za imenovanje kandidata, vendar vsaj do predstavitve poslanskih skupin.

Odsotnost predsednika vlade je povzročila nekaj nelagodja v opoziciji, ki sicer imenovanju Dikaućiča nasprotuje.

Pred izredno sejo o kandidatu za novega pravosodnega ministra je politično dogajanje komentirala tudi predsednica SD Tanja Fajon. Izpostavila je, da trenutno nobena stran nima večine, zato vsako glasovanje pomeni vnovično preštevanje. Z današnjim glasovanjem o novem pravosodnem ministru bi po njenem mnenju lahko ponovno pokazali na anomalije v državi. S temi dejanji bi si želeli predsedniku vlade in koalicijskim partnericam dokazati, da delajo v škodo Sloveniji in so za situacijo v državi soodgovorni.

Glasovanje o kandidatu za pravosodnega ministra je označila za “še eno farso”, ki se dogaja v državnem zboru. “Na mizi imamo ime, ki ne vliva zaupanja. Ne verjamem, da bo sposoben upravičiti poštenost, pravosodni sistem in delovanje. Tukaj gre za zaupanje tudi v delovanje države. Kandidat je nekompetenten. Noče ali pa ne sme povedati, zakaj Slovenija še ni imenovala evropskih javnih delegiranih tožilcev. Temu se izogiba, pričakovala pa bi, da bi to naredil,” je povedala Fajonova.

COMMENTS

Wordpress (0)