Igor Zorčič: “Ne bom se pojavil na kongresu DeSUS-a kot zajec iz cilindra” – Igor Zorčič v Studiju City o tem, da ne bo kandidiral za predsednika DeSUS-a – TOPNEWS.si

Igor Zorčič: “Ne bom se pojavil na kongresu DeSUS-a kot zajec iz cilindra” – Igor Zorčič v Studiju City o tem, da ne bo kandidiral za predsednika DeSUS-a

Igor Zorčič: “Ne bom se pojavil na kongresu DeSUS-a kot zajec iz cilindra” – Igor Zorčič v Studiju City o tem, da ne bo kandidiral za predsednika DeSUS-a

Špekulacije o tem, ali bo v soboto na Kongresu Deusa kandidiral tudi predsednik državnega zbora in član nepovezanih poslancev Igor Zorčič, ni več. Na kongresom DeSUS-a 19. junija se bodo za novega šefa stranke potegovali  Ljubo Jasnič, Srečko Felix Krope in Gorazd Žmavc.

Igor Zorčič, ki je sinoči nastopil v zadnji oddaji sezone Studia City, je med drugim odgovarjal tudi na vprašanja, kaj bodo storili nepovezani poslanci, kam bo prestopil. “Rekli ste, da boste to povedali še pred dopusti. Zdaj smo pred dopusti. Imate priložnost,” je bil provokativen voditelj.

“Ne rekel sem, da sem, da se bom odločil, nisem rekel, da vam bom povedal. Jaz mislim, da je bolj pomembno, da je odločitev pravilna, govorim za sam politični prostor, kot pa da je dovolj hitra”.

“No kaj bi lahko bila pravilna odločitev, sedaj v soboto bo volilni kongres DeSUS-a,” je Zorčiča z vprašanji provociral voditelj.

“No nekateri namigujejo, ali se bo tam pojavil tudi kakšen kandidat, kot zajec iz cilindra. Ne bom se”.

Igor Zorčič je komentiral tudi odločitev ameriškega predsednik Joa Bidna, ki je izdal izvršni ukaz za zamrznitev premoženja in prepoved vstopa v Ameriko vsaki osebi, ki ogroža mir varnost in ozemeljsko celovitost zahodnega Balkana in ali ovira regionalne mirovne sporazume, kot je Daytonski mirovni sporazum iz leta 1995.

Na vprašanje voditelja Marcela Štefančiča, ali meni, da to leti tudi na slovensko vlado in njen non-paper o delitvi Bosne in Hercegovine, saj vemo, kaj se vse dogaja v zvezi s tem, je Zorčič dejal: “Mislim, da ta špekulacija ni iz trte zvita, predvsem pa kaže na to, da je ameriški predsednik Joe Biden bistveno močnejši od tistega, kar so nekateri pol leta nazaj ugotavljali na Twitterju”.

COMMENTS

Wordpress (0)