(V ŽIVO) Danes v Ljubljani kar  dva protesta – “Protesniška procesija Radia Študent” ob 17 tih in petkova “protestna komemoracija” ob 19 na Trgu republike, ki je tokrat posvečena “manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države” Borutu Pahorju – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Danes v Ljubljani kar  dva protesta – “Protesniška procesija Radia Študent” ob 17 tih in petkova “protestna komemoracija” ob 19 na Trgu republike, ki je tokrat posvečena “manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države” Borutu Pahorju

(V ŽIVO) Danes v Ljubljani kar  dva protesta – “Protesniška procesija Radia Študent” ob 17 tih in petkova “protestna komemoracija” ob 19 na Trgu republike, ki je tokrat posvečena “manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države” Borutu Pahorju

(V ŽIVO) Danes v Ljubljani kar  dva protesta – “Protesniška procesija Radia Študent” ob 17 tih in petkova “protestna komemoracija” ob 19 na Trgu republike, ki je tokrat posvečena posvečena “manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države”

“S tovornjak(cem) in programom bomo karnevalsko zavzeli središče Ljubljane, koder je gverilsko oddajal Radio Kričač,” se glasi vabilo na protestniško procesijo Rada Študent.

 

https://twitter.com/DKopse/status/1403418393026383874

Petkovi kolesarji pa sporočajo, da bo “današnji protest posvečen manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države”.

“Borut Pahor je, tako kot na svoj način Janez Janša, že pred časom povsem izgubil stik z realnostjo. Ne zaznava realnih stisk ljudi, usmerjen je vase, ignorira očitno politično krizo, kršenje zakonov in ustave, napade na medije in državne institucije ter čedalje bolj živi samo še v svojem Instagram mehurčku.

Vse prevečkrat molči ob očitnih debaklih pravne države, ki se odvijajo pred našimi očmi, ko pa že spregovori, so njegove izjave tako politikantsko izmuzljive in omledne, da si večina misli, da bi bilo morda vseeno bolje, če ne bi. Ob tem, ko se večina prebivalk in prebivalcem sooča z eno največjih kriz, predsednik države ne igra prav nobene konstruktivne vloge. Funkcija, od katere se v času krize pričakuje etično in moralno avtoriteto in ne zgolj prismuknjenih selfijev, je trenutno v Sloveniji mrtva.

 
Zbrali se bomo ob 19 ih na Trgu republike in nato v bližini Borutu Pahorju prebrali odprto pismo protestnic in protestnikov ter izvedli simbolno komemoracijo za funkcijo predsednika države,”so zapisali v sporočilu za javnost in mu priložili odprto pismo, ki so ga sestavili v protestniškem gibanju in, ki bo prebrano ter s simbolično akcijo “oddano” na samem protestu.

 

 

Odprto pismo manjkajočemu predsedniku republike Slovenije

COMMENTS

Wordpress (0)