Slovensko podjetje namerava do leta 2030 namestiti 20.000 sončnih elektrarn – TOPNEWS.si

Slovensko podjetje namerava do leta 2030 namestiti 20.000 sončnih elektrarn

Slovensko podjetje namerava do leta 2030 namestiti 20.000 sončnih elektrarn

Slovensko podjetje GEN-I iz Krškega je del vodilne državne družbe GEN, ki vključuje dobršen del proizvajalcev električne energije, do leta 2030 pa namerava z ambicioznim naložbenim načrtom Slovenijo osvoboditi odvisnosti od fosilnih goriv.

“GEN-I namerava do leta 2030 c in namestiti 20.000 sončnih elektrarn. Dekarbonizacijo energije v Sloveniji lahko dosežemo do leta 2040, ne da bi to ogrozilo varnost oskrbe,” je povedal direktor podjetja Robert Golob, in dodaja, da je ta cilj dosegljiv na svetovni ravni.

Po njegovih besedah ​​je energetski sektor odgovoren za četrtino toplogrednih plinov, zato mora biti prvi, ki bo nastopil pri nalogi zmanjšanja emisij.

Do leta 2030 bo GEN-I namestil 1000 megavatov sončnih elektrarn različnih velikosti in tako izpolnil približno tretjino okoljskih ciljev, ki jih je država določila za to obdobje, so ambiciozni načrti, ki jih je predstavilo podjetje.

Povečanje števila zaposlenih

“Število porabnikov električne energije nameravamo povečati na 1,2 milijona in vsem zagotoviti električno energijo brez ogljikovega dioksida. Prav tako bomo vsakemu potrošniku omogočili, da doma vzpostavi trajnosten energetski cikel, da bo popolnoma samozadosten z električno energijo in bo cenovno in energetsko neodvisen,” je dejal Golob.

Podjetje napoveduje, da bo število zaposlenih do leta 2030 povečalo na 1.200, s ciljem letno ustvariti 7 milijard evrov prihodkov in vložiti 1.130 megavatov električne energije, ki se bo financirala z 1,43 milijarde evrov, delno iz lastnega vira in deloma s sredstvi vlagateljev.

Golob je dejal, da bodo digitalne platforme v prihodnosti igrale veliko vlogo pri trgovanju z električno energijo, zato delajo na specializirani platformi, ki bo prilagojena vključevanju obnovljivih virov zelene energije iz regij, ki nimajo potrebnega znanja o digitalnem trgovanju z energijo.

COMMENTS

Wordpress (0)