Francoz, ki je oklofutal francoskega predsednika Macrona, obsojen na štiri meseca zapora in 14 mesecev pogojno: Tožilstvo zahtevalo 18 mesecev – TOPNEWS.si

Francoz, ki je oklofutal francoskega predsednika Macrona, obsojen na štiri meseca zapora in 14 mesecev pogojno: Tožilstvo zahtevalo 18 mesecev

Francoz, ki je oklofutal francoskega predsednika Macrona, obsojen na štiri meseca zapora in 14 mesecev pogojno: Tožilstvo zahtevalo 18 mesecev

Francosko sodišče je danes obsodilo 28-letnega Damiena Tarela, ki je v torek oklofutal predsednika Emmanuela Macrona, na štiri mesece zapora, je poročala televizija BFM.

Tarel je že prej priznal, da je udaril Macrona, a je preiskovalnim oblastem dejal, da tega ni storil s premislekom, poroča Reuters.

Tožilstvo je za Tarela zahtevalo 18 mesecev zapora, sodniki pa so se odločili, da ga obsodijo na štiri mesece zapora in 14 mesecev pogojne kazni.

Med obiskom regije Tan Lermitage na jugovzhodu je predsednik Macron v torek pristopil k množici državljanov, da bi jih pozdravil, Tarel pa je predsednika prijel za roko in ga udaril v obraz, pri tem pa ponavljal frazo, znano častilcem francoske monarhije, preden je posredovalo predsednikovo varovanje.

Po incidentu je policija prijela Tarela, ki po navedbah preiskovalcev policiji pred tem primerom ni bil znan, aretiran pa je bil tudi njegov prijatelj, ki je posnel celoten incident.

Obtožba napada na javnega uslužbenca v Franciji predvideva najvišjo kazen treh let zapora in 45.000 evrov globe.

Francoski predsednik Emanuel Macron je dejal, da je nasilje nezdružljivo z demokracijo in da bo, ne glede na incident, ki se mu je pripetil, še naprej neposredno komuniciral z državljani.

COMMENTS

Wordpress (0)