Mediji Zahodnega Balkana: Janša komisarko Sveta Evrope Dunjo Mijatović obtožil širjenja lažnih novic – TOPNEWS.si

Mediji Zahodnega Balkana: Janša komisarko Sveta Evrope Dunjo Mijatović obtožil širjenja lažnih novic

Mediji Zahodnega Balkana: Janša komisarko Sveta Evrope Dunjo Mijatović obtožil širjenja lažnih novic

Mediji Zahodnega Balkana danes množično poročajo, da je slovenski premier Janez Janša v ponedeljek komisarko Sveta Evrope Dunjo Mijatović obtožil, da širi “lažne novice”, ker je v poročilu kritizirala stanje medijskih svoboščin v Sloveniji.

“Dunja Mijatović je na žalost del mreže lažnih novic. Z našim denarjem je bila dobro plačana,” je Janša zapisal v angleškem jeziku na Twitterju.

Mijatovićeva je v poročilu, objavljenem konec prejšnjega tedna, slovensko vlado pozvala, naj ustavi poslabšanje razmer na področju svobode medijev in svobode izražanja.

V poročilu, ki ga je pripravila po obisku v Sloveniji in pogovorih z več visokimi uradniki, je kot težave v Sloveniji navedla nadlegovanje in ustrahovanje novinarjev, pa tudi kazenske tožbe zoper nekatere, pri čemer opozarja, da bi lahko nekatera dejanja slovenske vlade spodkopala neodvisnost, verodostojnost in finančna stabilnost javnih medijev.

Slovenski premier Janša, ki je vodenje vlade prevzel že tretjič marca lani, vodi nekakšno besedno vojno z novinarji, ki jim očita delovanje v interesu “skrajne” levice, poskus izziva padca vlade, ugovarjanje njegovemu “avtoritarnemu” slogu in poskus vpliva ​​na neodvisne državne organe, poročajo številni mediji iz vzhodne soseščine.

COMMENTS

Wordpress (0)