(V ŽIVO) Ostri odzivi glede zahteve SDS in NSi po razpravi o programu Levice – Matej Tašner Vatovec: “V Levici bomo v naslednjem tednu vložili ustrezna pravna sredstva zoper to zgodbo” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Ostri odzivi glede zahteve SDS in NSi po razpravi o programu Levice – Matej Tašner Vatovec: “V Levici bomo v naslednjem tednu vložili ustrezna pravna sredstva zoper to zgodbo”

(V ŽIVO) Ostri odzivi glede zahteve SDS in NSi po razpravi o programu Levice – Matej Tašner Vatovec: “V Levici bomo v naslednjem tednu vložili ustrezna pravna sredstva zoper to zgodbo”

Predlog SDS-a in NSi-ja je danes dodatno pojasnil poslanec SDS Branko Grims, ki mu pripisujejo tudi avtorstvo predloga za izredno sejo: “Nasilna radikalizacija Levice ni samo problem Slovenije, ampak postaja vse bolj globalen problem. Je na nek način stranski produkt ali pa derivat globalizacije v najslabši možni obliki. Z njim so se soočali tako v času volitev v ZDA, kot se sedaj posamezne evropske države, in žal enkrat – na srečo, z izjemno dobrim in kvalitetnim posredovanjem slovenske policije, ki ji gre vsa zahvala – tudi že Slovenija. To je bilo novembra lansko leto. Ustava zavezuje vse in vsakogar, in to velja brez izjeme tudi in še posebej, seveda, za parlamentarne stranke. V Sloveniji pa imamo parlamentarno stranko, ki se javno zavzema za ukinitev kapitalizma, za uvedbo socializma, za zaplembo premoženja in katere posamezniki so na spletnih straneh zapisali, da je podjetnike “treba izcediti do zadnje kapljice in potem z bajoneti nagnati v morje”. Vse to so seveda metode, ki spominjajo na neke druge čase. Tudi cenzura, ki jo levičarji poskušajo uveljavljati v največji možni meri, je po mojem trdnem prepričanju še kako protiustavna in nima nobene osnove v slovenski ustavi, kajti kadar gre pa za kakršnokoli kriminalno dejanje, pa to ureja neki drugi zakon. Politična cenzura pa je popolnoma nedopustna, kajti taka država potem ni več svobodna. Na to želimo opozoriti, kajti, če se sedanji postopki nadaljujejo, ima to lahko zelo hude posledice. To ne velja samo za Slovenijo, take posledice bi lahko bile v katerikoli državi. In na to je treba opozoriti pravočasno in z vso odločnostjo. Glejte v ustavnih načelih, ustavnih pravilih o ustavnem redu, ki obsega tri elemente, se pravi, samo besedilo ustave, ustavne zakone in pa pravnomočne obsodbe oziroma judikate ustavnega sodišča, v tem okviru se moramo gibati vsi, ki delujemo v posameznih institucijah naše domovine, se pravi tudi v parlamentu. In te zavezujejo vse in vsakogar. Edina izjema je takrat, ko državni zbor nastopa z več kot dvotretjinsko večino kot ustavodajalec. Ampak, ko postavi nov okvir, spet ta okvir zavezuje vse in vsakogar. Tako kot že sedaj velja. Mi ustavo spoštujemo dosledno in pričakujemo in to upravičeno, da bodo ustavne norme, ustavne vrednote, ustavna načela in ustavni red spoštovali vsi in zaradi tega smo na to želeli opozoriti zdaj, ko je čas, ko je pravi trenutek za vse in zaradi tega smo vložili predlog za obravnavo te teme na državnem zboru RS. Enostavno je treba reči, da kdor želi delovati v okvirih ustave, tisti mora zato potem prevzeti odgovornost”.

Na vprašanje, ali bodo ustavnemu sodišču predlagali, kar ukinitev parlamentarne stranke, je Branko Grims dejal: “Ustavno sodišče ima samo, kot veste, možnost, da prejme predmet, da presodi, lahko zahteva spremembo posameznih členov samega programa, predvsem tistih, ki govorijo o socializmu, o ukinitvi kapitalizma in vse ostalo in po drugi strani lahko potem, če se to ne zgodi izvede dodatne ukrepe. Jaz sem trdno prepričan, da če bo ustavno sodišče te stvari preučilo, bo pač ugotovilo, da so posamezni deli programa v očitnem nasprotju s slovensko ustavo in da je to treba urediti na demokratičen način”.

Matej Tašner Vatovec je vrnil udarec z oceno, “da je stranka SDS tista, ki uničuje same temelje demokracije v tej državi, ki se spravlja na v bistvu vse neodvisne institucije, na medije, sedaj smo videli tudi na pravosodje in očitno so se začeti spravljati tudi na opozicijo tako, da ta zadeva je samo še eden od obupanih napadov glede na to, da stranka SDS nima več nobenega smisla delovanja razen tega, da pač ruši in podreja vse pred sabo. Tako da zaradi tega in tudi teh načrtnih manipulacij, ki se jih poslužujejo zato, da bi pač gnali naprej svojo agendo, bomo v Levici v naslednjem tednu vložili ustrezna pravna sredstva zoper to zgodbo, ki jih bomo podrobneje predstavili naslednji teden. Ob vsem skupaj pa se jasno kaže, da je NSI v tej zgodbi samo še eden od satelitov SDS-a. No v bistvu niti ni več samostojna stranka”.

COMMENTS

Wordpress (0)