(VIDEO) “Ne grem na kolena”- Počivalšek v stilu Saše Lendero sporočil, da ne glede na razmere v DZ ostaja minister, “saj si gospodarska panoga trenutno ne more privoščiti dodatnih pretresov” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne grem na kolena”- Počivalšek v stilu Saše Lendero sporočil, da ne glede na razmere v DZ ostaja minister, “saj si gospodarska panoga trenutno ne more privoščiti dodatnih pretresov”

(VIDEO) “Ne grem na kolena”-  Počivalšek v stilu Saše Lendero sporočil, da ne glede na razmere v DZ ostaja minister, “saj si gospodarska panoga trenutno ne more privoščiti dodatnih pretresov”

Izvršni odbor SMC se je danes seznanil z odločitvijo prvaka SMC Zdravka Počivalška, da ne glede na razmere v DZ ostaja na mestu gospodarskega ministra oziroma se ne bo vrnil v DZ, saj si gospodarska panoga trenutno ne more privoščiti dodatnih pretresov. Počivalšek ocenjuje, da koalicija še vedno deluje dobro in učinkovito, so za medije pojasnili v SMC.

Vprašanje morebitne Počivalškove vrnitve v poslanske klopi se je ponovno odprlo v petek, po že drugem neuspešnem poskusu koalicije za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča, ki je ostal na položaju tudi po odhodu iz SMC in koalicije. Koaliciji je za Zorčičevo razrešitev prav tako kot prvič na tajnem glasovanju zmanjkal en glas. Napovedali so še tretji poskus, pri čemer je odprtih veliko ugibanj o strategiji, kako nameravajo zagotoviti 46. poslanski glas. Omenja se tudi, da utegne premier Janez Janša bodisi na glasovanje o Zorčiču bodisi na katero od vsebinskih odločitev DZ, kar naj bi bilo bolj verjetno, vezati zaupnico.

V SMC so danes spomnili, da je pred strankami koalicije še nekaj velikih vsebinskih izzivov, predvsem zakon o demografskem skladu, davčni paket ter paket debirokratizacije. Pri zakonodajnih predlogih je vladna koalicija sicer za zdaj večinoma uspešna. Vlada ima sama v DZ 38 poslanskih glasov, a večinoma pridobi tudi podporo SNS, DeSUS in poslancev narodnih skupnosti.

Eden od preizkusov bo tudi imenovanje novega ministra za pravosodje. Minuli teden je namreč zaradi zapleta pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev odstopila ministrica za pravosodje iz vrst SMC Lilijana Kozlovič.

Izvršilni odbor SMC, ki se je danes seznanil z aktualnimi političnimi razmerami, je razpravljal tudi o možnih kandidatih za novega ministra. V stranki so zadovoljni, da se je v naboru kandidatov znašlo več imen, kar je po njihovih navedbah dober znak za v prihodnje.

Kot so pojasnili v SMC, je izvršni odbor Počivalšku podelil mandat, da do petka zaključi pogovore z dvema možnima kandidatoma za novega ministra in premierjem Janšo oziroma v najkrajšem možnem času Janši posreduje ime izbranega kandidata.

Najverjetnejši kandidat je Marko Starman, kar so v SMC potrdili že v minulih dneh. Po neuradnih informacijah  naj bi bil v igri še stečajni upravitelj Marjan Dikaučič, ki pa utegne v primeru imenovanja Starmana za ministra postati državni sekretar.

COMMENTS

Wordpress (0)