(VIDEO) Bo Janez Janša na tretji poskus razrešitve Igorja Zorčiča vezal zaupnico – Poslanec SDS Branko Grims je bil sinoči nedvoumen – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bo Janez Janša na tretji poskus razrešitve Igorja Zorčiča vezal zaupnico – Poslanec SDS Branko Grims je bil sinoči nedvoumen

(VIDEO) Bo Janez Janša na tretji poskus razrešitve Igorja Zorčiča vezal zaupnico – Poslanec SDS Branko Grims je bil sinoči nedvoumen

Namig v tej smeri je sinoči v oddaji 24ur Zvečer dal poslanec Branko Grims, ki je med vrsticami napovedal, da bo Janez Janša prihodnji teden na zamenjavo Zorčiča vezal zaupnico.

“Čakam, kaj bodo sedaj naredili, ko se bo postavila pa realna možnost, da pride do volitev. In verjemite, da naslednji teden se bo, ker so pozabili, da v tretje gre rado, in v tretje bo šlo zares. In kaj bo takrat vezano na vprašanje, ki bo postavljeno pred parlament najbrž ni težko uganiti. In takrat bo odprto vprašanje, ali gremo na volitve. Me zelo zanima, če bodo vsi še tako navdušeni nad volitvami”.

Branko Grims je razkril, da če bi bilo po njegovo, bi šli mi na volitve že pred letom dni. To se pravi tako, kot je šel Plenković pred poletjem. “To sem našim tudi uradno predlagal, lahko preverite… Jaz osebno se jih prav nič ne bojim in vam garantiram, da je SDS odlično pripravljena na volitve,” je dejal Grims.

Na konkretno vprašanje voditelja, ali je to novica, da bo SDS vezala zaupnico vladi na glasovanje Zorčiču v parlamentu prihodnji teden, je Grims dejal: “To je odločitev predsednika vlade. Ta odločitev je možna. Ali bo že naslednji teden že uresničena, pa se pustimo presenetiti”.

Vodja poslancev SDS-a Danijel Krivec je po glasovanju dejal, da to “pomeni, da tudi drugič ni uspelo in da morajo poskusiti še tretjič. Kaj pa hočemo, če hočemo normalno delati v DZ-ju, moramo imeti predsednika, ki bo predsednik vseh, in ne le ene skupine. Očitno beseda, ki jo nekdo da, ne zadostuje, bo treba poskusiti znova,” je napovedal.

“Saj razmerja niso bila jasna od začetka mandata te vlade, pa je vseeno zadeva delovala. Glede na današnja glasovanja bi se težko govorilo o tem, da parlament ne deluje, saj so bila glasovanja v večini primerov 46+. Tako da … bo treba v tem režimu delati. Je pa težko delati, če imamo na predsedniškem mestu nekoga, ki tako rekoč posluša samo nasprotno stran in ne poskuša najti srednje poti”, je dejal Krivec, ki se čudi temu, “da se nekaj dogovoriš, pa pri odraslih ljudeh to ne velja”. Po njegovem mnenju gre za veliko težavo, saj “ne gre več za politiko, ampak za neko načrtno nagajanje”.

Vodja SMC-jevih poslancev Gregor Perič je napovedal, da “gre v tretje rado”. “Izid bi bil bistveno drugačen, če ne bi bilo obstrukcije. Gre za ukrep, s katerim opozicija nadzoruje svoje poslance, gre za nadzor. Poslancem se jemljeta pravica in dolžnost, da se o tako pomembnih vprašanjih izrečejo. To je trda roka, dvomim, da se vsi s tem strinjajo. Če bi imeli možnost glasovanja, bi bili izidi drugačni.” Perič je dodal, da “verjetno bodo sledile posledice, kakšne, je še prehitro govoriti. Bo pa več jasno na začetku tedna, kakšne politične posledice bo imelo to glasovanje.”

COMMENTS

Wordpress (0)