Ekskluzivno na You Tube kanalu Top TV Slovenija in portalu Topnews.si – prenos napovedanih najbolj množičnih demonstracij proti vladi Janeza Janše doslej – TOPNEWS.si

Ekskluzivno na You Tube kanalu Top TV Slovenija in portalu Topnews.si – prenos napovedanih najbolj množičnih demonstracij proti vladi Janeza Janše doslej

Ekskluzivno na You Tube kanalu Top TV Slovenija in portalu Topnews.si – prenos napovedanih najbolj množičnih demonstracij proti vladi Janeza Janše doslej

Na današnjem shodu za predčasne volitve se napoveduje najbolj množična udeležba, ki naj bi presegla število ljudi, ko se je v Ljubljani 27. aprila po uradni oceni policije na protestih zbralo več kot 10.000 ljudi, današnji protest pa naj bi po pričakovanjih dva ali trikrat presegel omenjeno število udeležencev.

Udeležbo in podporo protestom je napovedalo več različnih civilnodružbenih skupin, tudi sindikati in politične stranke. V različnih izjavah za medije in na družbenih omrežjih so podporo in udeležbo napovedali v strankah LMŠ, SD in Levica.

https://twitter.com/zaslovenijo2/status/1398162413929877507

Pet sindikalnih central je v izjavi za javnost spomnilo na odsotnost socialnega dialoga v državi in na po njihovem mnenju sistematično in namerno kršenje pravil o delovanju Ekonomsko-socialnega sveta, zaradi česar so se sindikalne centrale odločile sodelovati na današnjem protestu.

“SDS-ovo in Janševo de facto razglasitev državljanske vojne je treba brati kot vabilo na (še eno) vseslovensko vstajo v petek 28. maja”, je na Twitterju zapisal Darko Štrajn, ki se sicer redno udeležuje protivladnih protestov.

Protesti proti vladi Janeza Janše so se sicer začeli že pred nastopom vlade marca lani in kljub epidemiji z različno intenzivnostjo trajajo že več kot leto dni. Protestniki so sicer 21. maja dali vladi 7 dni za odstop, v nasprotnem primeru pa so napovedali, da bodo 28. 5. 2021 množično zavzeli ljubljanske ulice.

Na portalu Topnews.si in You Tube kanalu Top TV Slovenija ste si doslej lahko v živo ogledali vse proteste do sedaj in posebej za vas bomo ekskluzivno prenašali tudi današnje dogajanje na Prešernovem trgu ob 18. uri in potem pred parlamentom, kjer se bodo nadaljevale demonstracije v času zasedanja državnega zbora, na katerem naj bi razrešili tudi predsednika DZ Igorja Zorčiča.

V nadaljevanju objavljamo sporočilo “protestne ljudske skupščine” pred današnjimi protesti:

“Za danes je vse jasno. Stvari so šle predaleč! Ljudje imamo dovolj, zato se bomo danes ob 18h vsi skupaj zbrali na vseslovenski vstaji za predčasne volitve.

Združena civilna fronta s sindikati, akademiki, umetniki, glasbeniki, intelektualci, mladimi in starejšimi, ljudmi, ki prihajajo iz vseh koncev Slovenije, bomo skupaj predali jasno sporočilo: ta vlada mora pasti!

Janez Janša naj se neha krčevito oklepati oblasti, ampak naj naredi edino odgovorno in logično stvar. To je, da omogoči demokracijo in s tem predčasne volitve.

Nagovorili nas bodo predstavnice in predstavniki različnih sfer, s protestniško glasbo pa bodo glas upora okrepili različni izvajalci.

Današnji protesti bodo nenasilni, dostojanstveni in odločni. Opazovali jih bodo tako nacionalni kot mednarodni opazovalci, ki delujejo na področju demokracije, varstva človekovih pravic in zagotavljanja pravice do mirnega zborovanja.

Zadnji odzivi Janeza Janše na proteste jasno kažejo, da ga je strah. Da ga je strah lastnega ljudstva. Zato daje policiji navodila, naj izvaja represijo nad mirnimi protestnicami in protestniki, zato v javnosti žali vse, ki si upajo kritično spregovoriti in zato je danes tudi že dal ograditi Trg republike. S tem vlada jasno zmanjšuje možnost protestnikov, da bi vzdrževali varnostno razdaljo in še enkrat znova dokazuje, da poskuša vse v svoji moči, da bi ovirala in oteževala mirne proteste ljudstva.

Mi mu ob tem sporočamo: ne morete nas utišati in zatreti! Ne bomo se predali. Za svobodo, demokracijo in vladavino prava se bomo borili do konca!

Informacija zgolj za medije, da ste informirani o. poteku protesta (ne za javno objavo):

Protest se začne ob 18h na Prešernovem trgu. Tam se bomo nekaj minut zbirali, nato pa sledi otvoritev s pesmijo članic Kombinatk ter uvodnimi nagovori.

Okoli 18.20-18.30 bomo krenili proti Trgu republike, kjer je predvidena glavnina protesta. Tam bo več govorov in glasbenih točk. Seznam govork, govorcev in različnih izvajalcev najdete v priponkah.

Ker je Trg republike trenutno delno ograjen z ograjami, se seveda ta plan lahko spremeni, v kolikor bodo ograje postavljene tudi na vstopnih točkah na trg. V tem primeru se bo načrt prilagodil glede na razmere.

Prosimo vas za razumevanje in prilagajanje različnim opcijam.

Hvala

Ta vlada mora pasti!

Smrt janšizmu, svoboda vsem!”

Naročnike na You Tube kanalu Top TV Slovenija  ponovno obveščamo, da si z mesečno naročnino lahko zagotovite ekskluzivni ogled tako današnjega dogajanja kot tudi vseh pomembnih dogodkov v državi v živo. Prav tako pa imate na voljo najbolj celovit arhiv z več kot 10.000 urami najbolj dramatičnih dogodkov v zadnjih 10 letih, ki jih ne boste videli nikjer drugje.

Še preden se zgodi, si  zagotovite ekskluzivni dostop do dogajanja v živo skozi objektiv kamere brez rezov in cenzure. Ne zamudite, naročite se in bodite bolje obveščeni.

COMMENTS

Wordpress (0)