(V ŽIVO) Protestniki dali zadnji ultimat vladi – “Predčasne volitve takoj ali pa…”- Protesti minili v znamenju spopadov med policijo in protestniki – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki dali zadnji ultimat vladi – “Predčasne volitve takoj ali pa…”- Protesti minili v znamenju spopadov med policijo in protestniki

(V ŽIVO) Protestniki dali zadnji ultimat vladi – “Predčasne volitve takoj ali pa…”- Protesti minili v znamenju spopadov med policijo in protestniki

Protestna ljudska skupščina je za nocoj ponovno napovedala protest, ki se bo začel na Trgu republike ob 19. uri, nato pa naj bi, kot so zapisali v sporočilu za javnost, “ponovno zavzeli ulice ter vladi postavili jasen ultimat: Predčasne volitve takoj!”

Protestna ljudska skupščina je za nocoj ponovno napovedala protest, ki se bo začel na Trgu republike ob 19. uri, nato pa naj bi, kot so zapisali v sporočilu za javnost, “ponovno zavzeli ulice ter vladi postavili jasen ultimat: Predčasne volitve takoj!”

“Ta teden se je ponovno izkazalo, da ta vlada nima več potrebne večine v državnem zboru. Potrditi ne morejo niti dnevnega reda. Ponedeljkov fiasko v državnem zboru je samo še en pokazatelj, da so predčasne volitve edina rešitev,” so še zapisali v sporočilu za javnost pred današnjimi protesti.

Sporočilo protestne ljudske skupščine objavljamo spodaj v celoti.

Prav tako zadnje raziskave javnega mnenja kažejo, da več kot 70 odstotkov ljudi meni, da vlada ni uspešna (https://www.dnevnik.si/1042955260). Janez Janša sam je v preteklosti moraliziral, da mora vlada s tako majhno podporo sama odstopiti. Sedaj pa se krčevito oklepa oblasti, medtem ko bi bilo najbolj odgovorno, da ta vlada pade in imamo prebivalke in prebivalci možnosti izbire na demokratičnih volitvah.

Nezaupnico smo vladi dali tudi z več kot 50.000 zbranimi podpisi za referendum za pitno vodo. Gre za zmago ljudstva nad škodljivimi potezami te strahovlade za okolje in ljudi.

Stališče ljudstva je jasno: Janša spada na smetišče zgodovine in boriti se moramo za svobodo, vrnitev demokracije in vladavine prava. K temu vseskozi pozivamo tudi petkove protestnice in protestniki. In ob tem protestniško gibanje raste in se krepi.  Z zahtevami protestnikov se strinja skoraj 70 odstotkov vprašanih in ta odstotek je za kar osem odstotnih točk višji kot lani! https://www.valicon.net/sl/2020/05/protestniki-na-kolesih-z-vecinsko-podporo/

Čas je torej za predčasne volitve! Čas je za nujno zaustavitev tega vlaka, ki drvi v prepad, še preden začnemo predsedovati Evropski uniji! Čas je, da odločno rečemo dovolj razgradnji demokracije in vladavine prava!

Zato bomo ta petek vladi dali ultimat! Teden dni časa imajo, da naredijo tisto, kar je za Slovenijo, za prebivalke in prebivalce in za naš položaj v mednarodnem prostoru najbolj pametno! Vlada mora pasti. Drugače se ji bo zgodila ulica. V še večjem obsegu in še bolj odločno kot doslej!

Če ta vlada v roku 1 tedna ne pade, bo 28. 5. 2021 potekala vseslovenska vstaja za predčasne volitve! Združena fronta civilne družbe se iz dneva v dan krepi in napovedujemo še bolj množične proteste, kot smo jih videli 27.4.

Združile smo se različne družbene sfere: petkove kolesarke in kolesarji, večje število sindikatov, študentje, upokojenci, mladi, akademska sfera, kulturna sfera, okoljevarstvene organizacije, marginalizirane skupine, glasbeniki in umetniki, … in 28. 5. bomo Janši jasno povedali in pokazali, da je dovolj!

Združeno ljudstvo je v preteklosti že premagalo škodljive poteze oblasti in tudi na demonstracijah in protestih jasno izražalo zahteve po varstvu demokracije in svobode. Tudi tokrat bomo pokazali, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo in da se nikoli ne bomo nehali boriti za svobodo, demokracijo in pravno državo!

POZOR: Današnji protest se bo začel za Trgu republike ob 19. uri, nato pa bomo ponovno zavzeli ulice ter vladi postavili jasen ultimat: PREDČASNE VOLITVE TAKOJ!

Poleg kolesarjenja in izročitve ULTIMATA bomo izvedli tudi več SIMBOLIČNIH PROSTORSKIH POSEGOV v bližini Trga republike (ki pa jih zaradi možnosti policijske represije ne moremo razkriti vnaprej). PROSIMO VSE MEDIJE, da izpolnite svoje poslanstvo in poročate o protestih, ki jih podpira več kot 70% prebivalstva in ki se že več kot leto dni borijo tudi za vašo medijsko svobodo. UPORABITE JO, PREDEN BO PREPOZNO!

SE VIDIMO NA ULICAH!

COMMENTS

Wordpress (0)