Biden odredil spremembo pristopa k podnebnim tveganjem – TOPNEWS.si

Biden odredil spremembo pristopa k podnebnim tveganjem

Biden odredil spremembo pristopa k podnebnim tveganjem

Ameriški predsednik Joe Biden je v četrtek zveznim agencijam naročil, naj ocenijo in ublažijo povečanje in resnost tveganj, ki jih podnebne spremembe pomenijo za posameznike, podjetja, zvezno vlado in ameriški finančni sistem, so sporočili iz Bele hiše.

Biden je izdal izvršni ukaz, s katerim želi v naslednjih 120 dneh razviti celovito vladno strategijo, posvečeno podnebnim tveganjem, in letne ocene fiskalnih tveganj, povezanih s podnebjem, v ameriškem proračunu.

“To ne more biti stvar izbire”

Ukaz skuša omejiti kupno moč zvezne vlade, ki letno za izdelke in storitve porabi več kot 550 milijard dolarjev, in sicer tako, da od večjih dobaviteljev zahteva večjo preglednost glede emisij toplogrednih plinov in podnebnih tveganj.

“To ne more biti stvar izbire. Vložek je preprosto previsok. Zvezna vlada mora biti zgled,” je dejala Gina McCarthy, svetovalka za podnebje Bele hiše.

“Od tistih, s katerimi poslujemo, moramo zahtevati enako raven odgovornosti,” je dodala McCarthy.

Direktor nacionalnega gospodarskega odbora Brian Deese je dejal, da predsedniški izvršni ukaz predstavlja preobrat v ameriškem pristopu k podnebnemu tveganju v primerjavi s Trumpovo administracijo.

COMMENTS

Wordpress (0)