Več kot 120 upokojenih generalov in admiralov dvomi v Bidnovo mentalno in fizično stanje – TOPNEWS.si

Več kot 120 upokojenih generalov in admiralov dvomi v Bidnovo mentalno in fizično stanje

Več kot 120 upokojenih generalov in admiralov dvomi v Bidnovo mentalno in fizično stanje

Več kot 120 upokojenih vojaških uradnikov je podvomilo o legitimnosti predsedniških volitev v ZDA in tudi o mentalnih sposobnostih predsednika Joeja Bidna.

V pismu, ki ponavlja trditve Donalda Trumpa, da so bile ukradene lanske volitve, na katerih je Trump izgubil, piše, da so ZDA brez poštenih volitev, ki odražajo voljo državljanov, izgubljene.

Skupina upokojenih generalov in admiralov, ki se imenujejo “Častniki zastave za Ameriko”, je FBI in vrhovno sodišče pozvala, naj ne prezreta nepravilnosti na volitvah, kot so to storili leta 2020.

Podpisniki pisma dvomijo o Bidnovi duševni sposobnosti.

“Ne sme se prezreti duševnega in fizičnega stanja vrhovnega poveljnika. Kadar koli mora biti sposoben hitro sprejemati odločitve, ki bodo primerne za nacionalno varnost,” so navedli podpisniki pisma.

Dodali so, da nedavne preiskave predsedujoče ameriškega predstavniškega doma o postopkih za pridobitev jedrskih ključev “pošiljajo zaskrbljujoč signal nasprotnikom in postavljajo pod vprašaj poveljniško ureditev”.

Eden od podpisnikov pisma, generalmajor Joe Orbuckle, ki je služboval v Vietnamu in kasneje poveljeval poveljstvu industrijskih operacij, je za Politiko dejal, da upokojeni častniki ne posegajo v politiko, da pa so razmere v državi danes takšne, da so bili prisiljeni narediti tako.

COMMENTS

Wordpress (0)