Putin na ledu! Ruski predsednik prvič od začetka pandemije igral hokej, dosegal je 10 zadetkov! – TOPNEWS.si

Putin na ledu! Ruski predsednik prvič od začetka pandemije igral hokej, dosegal je 10 zadetkov!

Putin na ledu! Ruski predsednik prvič od začetka pandemije igral hokej, dosegal je 10 zadetkov!

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prvič stopil na led od začetka pandemije koronavirusa in na hokejski tekmi amaterske lige v Sočiju dosegel več golov.

Putin, ki je bil pred več kot mesecem dni cepljen proti koronavirusu, je dejal, da je dan pred cepljenjem preveril raven protiteles in potrdil, da ima močan odziv organizma in odlične rezultate testa, poroča Reuters.

V popolni hokejski opremi in v dresu številke 11 je Putin igral pred občinstvom, zbranim na prazničnem dogodku, ki ga je organizirala amaterska nočna hokejska liga v črnomorskem mestu Soči na jugu Rusije.

Nazadnje je Putin igral hokej decembra 2019 in dosegel dosegel osem golov.

Tekmo sta si ogledala obrambni minister Sergej Šojgu, guverner moskovske regije Andrej Vorobjev ter upokojeni ruski hokejski zvezdniki, poroča agencija Tass.

Putina, ki ima v judu črni pas in ima rad šport, so videli, kako se objema in pozdravlja soigralce, kar je zaradi krone sprememba od doslej redkega in zadržanega nastopa v javnosti.

Tekma v Moskvi se je končala z rezultatom 13: 9 za Putinovo moštvo, predsednik sam pa je po poročanju Interfaxa dosegel deset golov.

Putin je že prej dejal, da je bilo proti kroni cepljenih 21,5 milijona Rusov, približno 15 odstotkov prebivalstva, in druge pozval k cepljenju.

“Nadaljevati moramo s testiranjem in cepljenjem,” je dejal.

COMMENTS

Wordpress (0)