Po pokolu v ruski šoli Putin ukazal spremembo pravil o nošenju orožja – TOPNEWS.si

Po pokolu v ruski šoli Putin ukazal spremembo pravil o nošenju orožja

Po pokolu v ruski šoli Putin ukazal spremembo pravil o nošenju orožja

Ruski predsednik Vladimir Putin je po pokolu v šoli v Kazanu, v katerem je umrlo najmanj sedem ljudi, odredil ponovno analizo pravil, ki dovoljujejo prevoz orožja v Rusiji.

Predsednik je odredil nujni pregled novega zakonskega okvira, ko gre za vrsto dovoljenega orožja, ki kroži med civilnim prebivalstvom, ob upoštevanju vrste, “uporabljene pri streljanju v Kazanu”, je po napadu na šolo dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov kjer je bilo po zadnjih podatkih ubitih sedem ljudi.

Čeprav je bilo pred tem sporočeno, da je bilo ubitih vsaj 11 ljudi, je Reuters pozneje število zmanjšal na sedem, veliko pa je bilo ranjenih, kar je potrdil vodja regije Tatarstan, katere glavno mesto je Kazan.

“Izgubili smo sedem otrok. Štiri fantje in tri deklice. Šestnajst ljudi, 12 otrok in štirje odrasli, je v bolnišnici,” je dejal Rusam Minikanov.

Govorilo se je o dveh napadalcih

Glede na posnetke, ki jih je posredovala agencija RIA, sta iz tretjega nadstropja stavbe skočila dva otroka, da bi se izognila streljanju.

Mediji so predtem poročali, da sta bila v napadu vpletena dva napadalca, zdaj pa se govori le o enem.

“Terorist je bil aretiran , to je 19-letnik, ki je uradno registriral orožje,” je dejal Minikanov.

Vodja Tatarstana je to označil za veliko tragedijo celotne države in dejal, da za zdaj ni dokazov, da bi bil še kdo drug vpleten v streljanje.

V Rusiji je streljanje v šolah redko. Eden zadnjih takšnih incidentov se je zgodil na polotoku Krimu, ki ga je Rusija anektirala, kjer je leta 2018 študent na univerzi ubil 19 ljudi in sebe.

COMMENTS

Wordpress (0)