Kremelj: Z napadom na ameriški plinovod Colonial Pipeline nimamo nič skupnega – TOPNEWS.si

Kremelj: Z napadom na ameriški plinovod Colonial Pipeline nimamo nič skupnega

Kremelj: Z napadom na ameriški plinovod Colonial Pipeline nimamo nič skupnega

Rusija ni vpletena v kibernetski napad na glavno ameriško podjetje za distribucijo naftnih derivatov “Colonial Pipeline”, je sporočil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Rusija s tem nima nič skupnega,” je Peskov dejal agenciji Tass in komentiral izjavo ameriškega predsednika Josepha Bidena, da Washington nima dokazov, da bi bila Rusija vpletena v kibernetski napad na podjetje, vendar obstajajo indici, da je bil napad izveden z ozemlja te države.

Na vprašanje, ali namerava Moskva glede tega vprašanja sodelovati z Washingtonom, je odgovoril, da “ZDA nočejo sodelovati z Rusijo v boju proti kibernetskemu kriminalu.”

V ponedeljek je ameriški predsednik Joe Biden dejal, da za zdaj ni dokazov, da bi bila Rusija vpletena v kibernetski napad na glavno ameriško podjetje za distribucijo naftnih derivatov “Colonial Pipeline”, vendar obstajajo indici, da je bil napad izveden z ozemlja te države.

Napovedal je, da se bo sestal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, a dodal, da za zdaj ameriške obveščevalne službe nimajo dokazov o vpletenosti Rusije.

Pred tem so mediji poročali, da je za napad na Colonial Pipeline odgovorna skupina, znana pod imenom “DarkSide”, ki krade korporacijam in daje del v humanitarne namene, ter tako goji podobo sodobnega Robin Hooda.

COMMENTS

Wordpress (0)