Presenetljivo – Koalicija glasovala proti razrešitvi Zorčiča – TOPNEWS.si

Presenetljivo – Koalicija glasovala proti razrešitvi Zorčiča

Presenetljivo – Koalicija glasovala proti razrešitvi Zorčiča

Predsednik DZ Igor Zorčič je presenečen, da so predlagatelji zahteve za njegovo razrešitev na kolegiju predsednika DZ danes zavrnili predlog, da bi o tem odločali na prvi izredni seji, ki bo v sredo. Kot je dejal v izjavi v DZ, je predlagal prvi možni datum, zato, da zadevo čim prej razrešijo. Tudi v njegovem interesu je, da se ta saga zaključi.

Kakšni so razlogi za tako presenetljivo odločitev ni popolnoma jasno, očitno pa koalicija nima dovolj glasov, da bi v sredo razrešila Zorčiča. Koalicija je namreč včeraj v postopek vložila predlog za Zorčičevo razrešitev z 38 glasovi , v sredo pa gas podpisi 47 poslancev pozvali k odstopu. Danes je dejal, da se o tem še ni odločil. Kot pravi, je za to več kot dovolj časa.

https://twitter.com/Libertarec/status/1390667590352220161

Kot je v izjavi novinarjem v DZ-ju včeraj pojasnil Gregor Perič, so predlog za razrešitev predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča vložili s koalicijskimi podpisi, za vse drugo pa bodo poskrbeli.

“Ne skrbite, glasov za razrešitev je dovolj,” je dodal in zatrdil, da se drugi podpisi, torej iz vrst DeSUS-a, SNS-a in poslancev narodnih skupnosti, niso nikjer izgubili. Sicer pa je treba po njegovih besedah počakati na potek dogodkov. Koalicija očitno še računa na scenarij, da si bo Zorčič premislil in odstopil sam.

Potem ko so vodje poslanskih skupin koalicije Zorčiču v sredo prinesli 47 poslanskih podpisov s pozivom k odstopu, je vodja poslancev SDS-a Danijel Krivec napovedal, da Zorčičevo odločitev pričakujejo do začetka prihodnjega tedna, sicer bodo znova vložili predlog za njegovo razrešitev.

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1390652782328360963

Na kolegiju sicer tudi predlogi koalicije niso bili uspešni. Ob odsotnosti poslanca narodnih manjšin namreč ne koalicija s SNS in DeSUS ne večji del opozicije na drugi strani nimata dovolj glasov za potrditev predlogov.  Ne glede na to DZ lahko deluje, pa meni Zorčič.

 

COMMENTS

Wordpress (0)