EU poklicala ruskega veleposlanika na pogovor – TOPNEWS.si

EU poklicala ruskega veleposlanika na pogovor

EU poklicala ruskega veleposlanika na pogovor

Evropska unija je poklicala ruskega veleposlanika pri EU na pogovor, potem ko je Moskva prepovedala vstop osmim evropskim politikom v državo.

Veleposlanika Vladimirja Čižova so sprejeli visoki uradniki EU in mu v pogovoru povedali, da si EU pridržuje pravico do ustreznih povračilnih ukrepov.

“Veleposlanik Čižov je bil obveščen, da institucije in članice EU odločno zavračajo in ostro obsojajo rusko odločitev, ki je bila izključno politično motivirana in nima pravne podlage,” je sporočila EU.

Rusija je prejšnji teden evropskim politikom prepovedala vstop kot odziv na sankcije EU, ki jih Moskva šteje za “nelegitimne enostranske sankcije”.

Med politiki, ki imajo prepovedan vstop v Rusijo, sta tudi predsednik evropskega parlamenta David Sassoli in podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova.

EU in ZDA sta v zadnjem času proti Moskvi sprejeli številne ukrepe, od izgona diplomatov in prepovedi potovanj do gospodarskih sankcij.

Odnosi med EU in Rusijo postajajo vse bolj napeti. Evropski diplomati Rusijo obtožujejo resnih kršitev človekovih pravic, medtem ko Rusija EU krivi za politično vmešavanje.

COMMENTS

Wordpress (0)