(VIDEO) “Glede na neumnosti, ki se počnejo v parlamentu, mogoče so še drogovi preveč narazen in bi jih morali dati še bolj skupaj” – Zoran Janković o postavitvi drogov in o tem, da je “nedopustno, da se ustanovitev Osvobodilne fronte slavi z branjem pesmi domobrancev – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Glede na neumnosti, ki se počnejo v parlamentu, mogoče so še drogovi preveč narazen in bi jih morali dati še bolj skupaj” – Zoran Janković o postavitvi drogov in o tem, da je “nedopustno, da se ustanovitev Osvobodilne fronte slavi z branjem pesmi domobrancev

(VIDEO) “Glede na neumnosti, ki se počnejo v parlamentu, mogoče so še drogovi preveč narazen in bi jih morali dati še bolj skupaj” – Zoran Janković o postavitvi drogov in o tem, da je “nedopustno, da se ustanovitev Osvobodilne fronte slavi z branjem pesmi domobrancev

“Zdaj ko razlagate, da ščitimo parlament s temi drogovi od Trga republike, bi rekel, da glede na neumnosti, ki se počnejo v parlamentu, mogoče so še drogovi preveč narazen in bi jih morali dati še bolj skupaj. To je moje mnenje, nima zveze s stroko,” je med drugim postavitev drogov na Trgu republike argumentiral župan Zoran Janković.

Po Jankovićevih besedah je podžupan Koželj v zadnjem času doživel kar nekaj zlonamernih napadov, ki so po njegovi oceni neupravičeni. “Razlage o tem, da se uničuje Trg republike, priklical bi v spomin, da so bili le pred nekaj leti na trgu avtomobili – pločevina – na tem trgu in je bil popolnoma neuporaben. Zasluga, da je trg tak, kot je danes, pa je njegova kot asistenta velikega arhitekta Edvarda Ravnikarja.”

Ljubljana na področju urbanizma je njegovo delo in po županovih besedah bo v slovenski zgodovini ostal zapisan “kot tisti, ki si je upal, imel znanje in vizijo”. Koželj je prepričan, da s postavitvijo drogov niso posegli v spomin na snovalca trga Edvarda Ravnikarja niti niso načeli integritete, celovitosti državniškega trga.

Za to postavitvijo popolnoma stojim, je dejal Janković. Postavili so 29 drogov, na začetku bosta slovenska zastava in zastava EU, nato bodo sledile zastave držav članic po abecedi in na koncu zastava prestolnice, je pojasnil Janković. Drogove so po njegovih besedah postavili že sedaj, saj želijo, da bi visele že za 1. maj.

https://twitter.com/ZigaTurk/status/1388008943281127429

Ob tem pa je spomnil, da 9. maja praznuje tudi Ljubljana, mesto heroj, na kar so, kot je dejal Janković, zelo ponosni. “Potrebno je vedeti, da teh 76 let od osvoboditve Ljubljane, mi zelo častimo. Pri nas, na tej slavnostni seji, bomo spet peli Hej brigade. Zame je nedopustno, da se osvoboditev Osvobodilne fronte slavi z branjem pesmi domobrancev. To kaže, da ne spoštuješ svoje zgodovine. In za razliko od drugih celo vodstvo mestne občine Ljubljane in trdim večina Ljubljančanov je na tej pravi strani. Pravi strani pomeni, da spoštuješ svojo zgodovino, svojo svetlo zgodovino. Hvaležni smo partizankam in partizanom, da so osvobodili Ljubljano, in to hvaležnost bomo izkazovali vedno. Na drugi strani nismo pozabili tudi leta 1991 in ljudi, ki so pripeljali do tega, da je Slovenija neodvisna, samostojna država v EU,” je dejal Janković. Napovedal je, da bo v Ljubljani postavljen spomenik branilcem Ljubljane, kar so predlagale vse tri veteranske organizacije. “Na predlog vseh treh veteranskih organizacij smo naredili natečaj za spomenik braniteljem, ki bo postavljen v juniju na Trgu mladinskih delovnih brigad, ki ga sedaj prenavljamo. Ta trg prenavljamo, ker želimo, da bi spomenik stal do 25. junija,” je še navedel Janković.

COMMENTS

Wordpress (0)