Privrženci Janeza Janše jezni in kritični do zapisa poslanca Levice Mihe Kordiša na Facebooku, češ, “da je Janez Janša tako obupan, da je sam sebi poslal grozilno pismo” – TOPNEWS.si

Privrženci Janeza Janše jezni in kritični do zapisa poslanca Levice Mihe Kordiša na Facebooku, češ, “da je Janez Janša tako obupan, da je sam sebi poslal grozilno pismo”

Privrženci Janeza Janše jezni in kritični do zapisa poslanca Levice Mihe Kordiša na Facebooku, češ, “da je Janez Janša tako obupan, da je sam sebi poslal grozilno pismo”

“Janša je tako obupan, da samemu sebi pošilja grozilna pisma in za druge stranke izumlja manifeste. Kakšna zguba,” je včeraj na Facebooku zapisal poslanec levice Miha Kordiš, kar je povzročilo val ogorčenja in negativnih komentarjev. Gre za grozilno pismo, ki so ga prejeli v Splošni bolnišnici Celje, v katerem je neznanec tamkajšnji zdravnici Urški Bačovnik Janša in otrokoma grozil s smrtjo. »Zaklali bomo Urško,« je med drugim zapisal.

“Na svojem FB profilu je Kordiš zapisal, da je Janša tako obupan, da je sam sebi poslal grozilno pismo …..Privrženci pa mu veselo pritrjujejo in še dodatno uporabljajo ….. Nimam besed ……. dno od dna …. grozljivo,” je na Twitterju zapisala Mateja Weber.

Na Twitterju se je takoj odzval Janez Janša, ki je zapisal: “Grožnje nas ne bodo omajale. Družino, dom in domovino bomo branili. Naj nihče ne dvomi v to. Spomnite se 1991. In izterjali bomo odgovornost tistih, ki sejejo sovraštvo, pozivajo k smrti ter stanju, v katerem si potem psihopati domišljajo, da lahko (spet) nekaznovano ubijajo.”

 

Podobno grožnjo so prejeli tudi na tedniku Demokracija, ki je očitna napisana od istega pošiljatelja, ki je bila poslana na Celjsko bolnišnico Urški Bačovnik.

Čeprav so grožnje obsodili praktično vsi politiki in javnomnenjski voditelji ter izpostavljeni posamezniki, pa se na družbenih omrežjih pojavljajo številne teorije, kdo bi lahko stal za zadnjimi prošnjami, kjer je veliko število teorij.

https://twitter.com/magdamekina/status/1385858795700686849

Sicer pa, vsaj sodeč po odzivih na družbenih omrežjih, zapis in razmišljanje poslanca Mihe Kordiša ni osamljeno.

https://twitter.com/theevilevi/status/1385916910345375744

Na družbenih omrežjih so se pojavile številne teorije zarote in “grafološke analize” bolj ali manj kvalificiranih grafologov o obeh zapisih grožnje Demokraciji in Janševi družini.
https://twitter.com/robilesnik/status/1385870220292726786

Olja na ogenj v precej politično razgretem ozračju v državi pa je prilila tudi napoved protestov, napovedanih za Dan upora 27. aprila na Trgu republike v Ljubljani, kjer se pričakujejo doslej najbolj množični protesti.

https://twitter.com/Mateja17827219/status/1385898537213431809

“Se bojim, da uradno ta primer nikoli do konca ne bo raziskan. Važno je, da je dosegel svoj namen. Velika beda res,” je na na svojem profilu zapisal uporabnik “Gregor Kit”.

Zadnji primer obravnavajo, so potrdili tudi na Policijski upravi Celje, kjer so poudarili, da skrbno spremljajo tovrstne situacije. »Izjemno smo pozorni in skrbno reagiramo tudi na grožnje, izrečene najvišjim predstavnikom države. Samo v lanskem letu so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države.

V petih primerih smo pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista predala predloga za pregon, smo o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, v eni zadevi smo podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujemo še naprej,« so sporočili.

COMMENTS

Wordpress (0)