Evropska komisija: EU bo do julija imela dovolj cepiv za imunizacijo 70 odstotkov odraslih – TOPNEWS.si

Evropska komisija: EU bo do julija imela dovolj cepiv za imunizacijo 70 odstotkov odraslih

Evropska komisija: EU bo do julija imela dovolj cepiv za imunizacijo 70 odstotkov odraslih

Evropska unija bo do sredine julija proizvedla dovolj cepiv, da bo dosegla svoj cilj imunizacije 70 odstotkov odrasle populacije, je danes za grške časopise dejal evropski komisar, vodja delovne skupine Evropske unije za cepiva.

Evropska unija si je do konca poletja zastavila cilj 70 odstotkov cepljene odrasle populacije, pri čemer se zanaša na velik porast pošiljk cepiv, ki bo pospešil kampanje cepljenja, poroča Reuters.

“Prepričani smo, da bomo lahko izdelali dovolj cepiv, da bomo dosegli cilj kolektivne imunosti, kar pomeni, da bo do sredine julija cepljenih 70 odstotkov odrasle populacije,” je za grški dnevnik To dejal komisar za notranji trg Evropske komisije Thierry Breton.

Prihaja več kot 400 milijonov odmerkov

Evropska komisija je v začetku tega tedna sporočila, da pričakuje, da bo v nekaj dneh zaključila največji sporazum o nabavi cepiv na svetu, ki bo zagotovil do 1,8 milijarde odmerkov cepiva Pfizer za obdobje od 2021 do 2023.

Breton je dejal, da naj bi v drugem četrtletju letos prispelo več kot 400 milijonov odmerkov cepiva.

“Članice se morajo začeti pripravljati na pospešitev cepljenja,” je dejal.

Dodal je, da se proizvodnja cepiv v Evropi vsak mesec podvoji v 53 proizvodnih obratih, zato se bo do konca leta letna proizvodnja povečala na tri milijarde odmerkov.

COMMENTS

Wordpress (0)