“Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje”- Marjan Šarec na Facebooku o “času, ko te vlade ne bo več”, v stilu Đurove reklame: “Če se mene vpraša, bi vsi vozili Kio” – TOPNEWS.si

“Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje”- Marjan Šarec na Facebooku o “času, ko te vlade ne bo več”, v stilu Đurove reklame: “Če se mene vpraša, bi vsi vozili Kio”

“Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje”- Marjan Šarec na Facebooku o “času, ko te vlade ne bo več”, v stilu Đurove reklame: “Če se mene vpraša, bi vsi vozili Kio”

»Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje,« obljublja Šarec….Z eno besedo, normalizacija …Za razliko od JJ, ki pošte ne dviguje, niti je posledično ne dviguje vlada, če jo prejme od STA, so dijaki odgovorne osebe. Ne samo, da pošto dvignejo, temveč tudi gredo na sodišče,” je prvak LMŠ Marjan Šarec na Facebooku komentiral ustavitev sodnega postopka proti mariborskima dijakoma, ki so ju preganjali zaradi udeležbe na protestu.

Šarec poziva policijo, da razmisli, kako bo v bodoče ukrepala ob takšnih in drugačnih protestih: “Ni namreč pravično, da verniki, ki ne spoštujejo odloka in se udeležijo obreda, dobijo samo opozorilo, mamica ali očka, ki pojesta rogljiček NA PROSTEM pa 400 evrov kazni.”
Zapis Marjan Šarca, ki očitno računa na veliki politični “comeback”, je, če pustimo ob strani dozo kritike na račun Janševega vodenja koalicije in vlade, zanimiv in vsaj pri nekaterih niansah asociira na famozni že skoraj ponarodeli, simpatični stavek režiserja in igralca Đurota v avtomobilski reklami – “Če se mene vpraša, bi vsi vozili Kio”. Sicer pa naj bi se po Ljubljani vozil z Volvom.

Okrajno sodišče v Mariboru je že drugič ustavilo postopek zaradi udeležbe na dijaškem protestu. Sodišče je zapisalo, da…

Objavil/a Marjan Šarec dne Petek, 23. april 2021

Okrajno sodišče v Mariboru je že drugič ustavilo postopek zaradi udeležbe na dijaškem protestu. Sodišče je zapisalo, da se je dijakinja »tega shoda udeležila zgolj zato, da bi kot mlada, inteligentna in družbeno kritična in aktivna oseba, ki ji ni vseeno za položaj lastne generacije, opozorila na stisko dijakov, s čimer je zgolj izvrševala svojo temeljno ustavno in človekovo pravico do svobode zbiranja in svobode izražanja mnenj«.

Za razliko od JJ, ki pošte ne dviguje, niti je posledično ne dviguje vlada, če jo prejme od STA, so dijaki odgovorne osebe. Ne samo, da pošto dvignejo, temveč tudi gredo na sodišče.

Vedno sem spoštoval institucije, tudi Policijo, in še vedno je tako. Vendar je na Policiji, da razmisli, kako bo v bodoče ukrepala ob takšnih in drugačnih protestih. Ni namreč pravično, da verniki, ki ne spoštujejo odloka in se udeležijo obreda, dobijo samo opozorilo, mamica ali očka, ki pojesta rogljiček NA PROSTEM pa 400 evrov kazni.

Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje. Razveljavitev vseh PKP zakonov s podtaknjenimi členi vred, vrnitev v prvotno kadrovsko stanje na vseh institucijah, kjer se je nezakonito in politično kadrovalo, konec brezglavega trošenja javnega denarja, ki ga bodo morali vračati še dolgo naši vnuki, konec ideološkega nebulozništva, spoštovanje medijev in nevladnih organizacij…Predvsem pa jasno komuniciranje in spoštovanje državljank in državljanov. Skratka, z eno besedo, normalizacija.

V torek bomo praznovali državni praznik, dan upora. Naj bo praznik poguma vseh institucij v državi in vseh državljank in državljanov.

COMMENTS

Wordpress (0)