Janez Janša: “Ne z albanskim PV ne s kom drugim nisva risala ali obravnavala nobenega zemljevida razdeljene Bosne” – TOPNEWS.si

Janez Janša: “Ne z albanskim PV ne s kom drugim nisva risala ali obravnavala nobenega zemljevida razdeljene Bosne”

Janez Janša: “Ne z albanskim PV ne s kom drugim nisva risala ali obravnavala nobenega zemljevida razdeljene Bosne”

“Ne z albanskim PV ne s kom drugim nisva risala ali obravnavala nobenega zemljevida razdeljene Bosne. Nazadnje sem zemljevid z v vojni razdeljeno BiH imel pred sabo maja 1993 na obisku v Pentagonu, ko smo iskali rešitve za zaustavitev oboroženih spopadov,” je Janez Janša na tviterju nocoj zanikal demantiral albanskega premiera Edija Rame, ki je včeraj potrdil, da je videl neuradni diplomatski dokument “non-paper”.

Rama je v predvolilni oddaji na albanski televizijski postaji Vizion Plus dejal, da “obstaja zemljevid s spremenjenimi mejami v regiji zahodnega Balkana. Videl sem ga, še preden sem ga pokazal slovenskemu kolegu Janezu Janši. Nedavno sva se pogovarjala. Prav tako sem videl dokument, ki je prišel v javnost. Ne morem ga komentirati”.

Pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu pa je danes zaradi neuradnega dokumenta, t.i. non-paperja, ki naj bi načrtoval spreminjanje meja na Balkanu in razdružitev BiH, protestiralo nekaj deset pripadnikov gibanja Vera, narod, država.

Nekaj deset pripadnikov političnega gibanja, ki ga je lani osnoval nekdanji selefijski daija Sanin Musa, je pred veleposlaništvom vzklikalo “Bosna, Bosna”, nosili pa so zastave prve neodvisne BiH iz leta 1992

T. i. non-paper o spreminjanju meja na Zahodnem Balkanu, o obstoju katerega se je v preteklih dneh ugibalo in sproža številne odzive, zlasti v regiji, je  sprožil številne mednarodne odzive. Kdo ga je spisal, ni razvidno, mediji v BiH  pa so poročali, da naj bi dokument slovenski premier Janez Janša posredoval v Bruselj, med drugim pa vključuje ideje o razdružitvi BiH.

COMMENTS

Wordpress (0)