(V ŽIVO) Protestniki nocoj “nabirajo kondicijo in grozijo vladi” – Janez Janša je na Twitterju zapisal: “Si predstavljate, kaj bi bilo, da bi takole odkrito grozili vladi Marjana Šarca?” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki nocoj “nabirajo kondicijo in grozijo vladi” – Janez Janša je na Twitterju zapisal: “Si predstavljate, kaj bi bilo, da bi takole odkrito grozili vladi Marjana Šarca?”

(V ŽIVO) Protestniki nocoj “nabirajo kondicijo in grozijo vladi” – Janez Janša je na Twitterju zapisal: “Si predstavljate, kaj bi bilo, da bi takole odkrito grozili vladi Marjana Šarca?”

“Včeraj je ustavno sodišče začasno zadržalo prepoved javnih shodov, saj so prepoznali, da je pravica do zborovanja temeljna človekova pravica, s tem pa vladi naložili, da mora pri snovanju protikoronskih ukrepov upoštevati pomen shodov za delovanje demokratične države,” so zapisali v sporočilu za javnost.

https://twitter.com/rtvslo/status/1383035014514946053

Odločitev ustavnega sodišča razumejo kot “etapno zmaga protestniškega gibanja” in zato za nocoj napovedujejo “ponovni zagon pedal” in napoved množičnega protesta, ki naj bi se zgodil, kot so napovedali 27. 4. ob 17 uri na ljubljanskih ulicah in trgih. “Na dan upora proti okupatorju se namreč pripravlja množični protest vseh delov civilne družbe in mnogih aktivističnih organizacij proti strahovladi Janeza Janše, novodobnemu okupatorju, ki uničuje temelje demokracije in svobode v Sloveniji!,” so med drugi zapisali v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo spodaj.

Na napoved nocojšnjega protesta se je že odzval Janez Janša na Twitterju: “Si predstavljate, da bi takole odkrito grozili vladi Marjana Šarca? Kakšen medijski in sodni pogrom bi sledil. Tudi, če ne bi bilo epidemije,” je zapisal Janša.

Zahtevo za presojo ustavnosti smo podale protestnice in protestniki s strokovno podporo Pravne mreže za varstvo demokracije, po tem, ko smo bili teden za tednom deležni policijske represije zaradi izražanja svobode govora in političnega prepričanja. Vsi petkovi protesti so potekali mirno, na njih se je upoštevalo ukrepe za preprečevanje okužb in niso ogrožali zdravja ljudi.

Vendar pa je Janez Janša vseskozi skušal prevaliti krivdo za okužbe na protestnice in protestnike, jih žalil in skupaj z odstopljenim ministrom Hojsem odrejal navodila za policijsko represijo nad njimi.

Sedaj je zmagala pravica in postalo je jasno, da je bilo vladno represivno omejevanje in kaznovanje shodov že od samega začetka povsem NEUSTAVNO!

To je ponoven dokaz, da strahovlada izrablja epidemijo za uvajanje represivnih, neustavnih in nedemokratičnih praks. Shodi so bili prepovedani zaradi političnega sporočila, in ne zato, ker bi šlo za varovanje zdravja ljudi.

Podpora Janezu Janši in njegovi strahovladi vseskozi pada in jasno je, da se najbolj bojijo prav lastnega ljudstva na ulicah. S policijsko represijo, neustavnimi odloki in drakonskimi kaznimi zastrašujejo ljudi, ker se v resnici najbolj bojijo ravno oni sami.

Danes ob 19:00 bomo protestnice in protestniki ponovno kolesarili na TR. Z današnjim dnem simbolično otvarjamo novo “kolesarsko sezono”. Ob tem pa nas bo spremljala slikovita prostorska inštalacija in pomenljivi zvoki motorke, ki nedvoumno sporočajo, da IMAMO PREBIVALKE IN PREBIVALCI DOVOLJ!

Dovolj sprenevedanja, izgovorov, razdvajanja, prelaganja krivde in odgovornosti, dovolj korupcije, uničevanja medijev, razprodaje okolja, demontaže pravne države, sramotenja v tujini, neživljenjskih, nestrokovnih in nepremišljenih ukrepov, dovolj represije ter zastraševanja!

Odlok o prepovedi shodov velja še do 18. 4. 2021 zato policiji ne bomo dajali razlogov, da se izživlja nad nami in deli kazni. Na kolesih bomo izvajali individualno rekreacijo, ki je popolnoma dovoljena in omogoča varno razdaljo med ljudmi. Ogrevali bomo pedala, nabirali protestniško kondicijo in se pripravljali na množični upor, ki se nezadržno bliža!

Ta se bo zgodil že 27. 4. ob 17h na ljubljanskih ulicah in trgih. Na dan upora proti okupatorju se namreč pripravlja množični protest vseh delov civilne družbe in mnogih aktivističnih organizacij proti strahovladi Janeza Janše, novodobnemu okupatorju, ki uničuje temelje demokracije in svobode v Sloveniji!

Tudi petkove kolesarke in kolesarji se bomo pridružili takratnemu praznovanju boja proti okupatorju in Janezu Janši sporočili, da je ljudstvo v preteklosti že zmagalo nad fašisti in da bo tudi tokrat na koncu zmagalo ljudstvo!

Upor se nadaljuje! Na vseh področjih; na pravnem področju, na ulici in v vseh krajih po Sloveniji.

Smrt janšizmu, svoboda vsem!

Se vidimo na ulici – danes in do zmage!

COMMENTS

Wordpress (0)