Znanstveniki Pentagona izdelali čip, ki zazna koronavirus, in filter, ki ga filtrira iz krvi, filter je že v uporabi – TOPNEWS.si

Znanstveniki Pentagona izdelali čip, ki zazna koronavirus, in filter, ki ga filtrira iz krvi, filter je že v uporabi

Znanstveniki Pentagona izdelali čip, ki zazna koronavirus, in filter, ki ga filtrira iz krvi, filter je že v uporabi

Ameriški vojaški znanstveniki so izdelali mikročip, ki zazna koronavirus in filter, ki ga filtrira iz krvi.

Znanstveniki, ki delajo v tajni enoti Pentagona, ustanovljeni na vrhuncu hladne vojne, so zdaj ustvarili mikrob, ki se vstavi pod kožo in zazna covid, pa tudi revolucionarni filter, ki lahko po poročanju medijev virus odstrani iz krvi, če se ga priključi na aparat za dializo.

Ekipa Agencije za napredne obrambne raziskovalne projekte (DARPA) si že leta prizadeva za preprečevanje in zaustavitev pandemije, izumlja rešitve in naprave, ki delujejo bolj kot znanstvena fantastika in manj kot znanost, piše Daily Mail.

Člani ekipe so v ameriški oddaji 60 minut povedali, da so zdaj zasnovali mikročip, ki zazna okužbo s covidom, še preden se pojavijo simptomi.

Ker ideja o mikročipiranju pri ljudeh ne vzbuja velikega zaupanja, je upokojeni polkovnik Matt Hepburn iz ekipe DARPA pojasnil, da Pentagon ne namerava slediti vsakemu koraku, ki ga ljudje naredijo, ni pa podal druge razlage.

Hepburn, ki je sicer strokovnjakinja za nalezljive bolezni, je v oddaji pokazal tkivu podoben gel, ki je zasnovan tako, da nenehno testira krvi.

“Vbrizgate si ga pod kožo in povedal vam bo, ali v vašem telesu obstaja kemična reakcija, in to je signal, da boste simptome občutili jutri,” je pojasnil.

Hepburn je dejal, da so člane ekipe navdihnila prizadevanja za zajezitev širjenja virusa na rušilcu Theodore Roosevelt, kjer je bilo 1271 članov posadke pozitivnih na kronavirus.

“To je kot kontrolna svetilka. Mornarji dobijo signal, nato gredo na odvzem krvi in se sproti testirajo. Podatke lahko dobimo v treh do petih minutah. Tako z diagnozo in zdravljenjem ustavite širjenje okužbe ,” je povedal.

Ameriška vojska bo verjetno izjemno skeptična glede novega izuma, glede na poročanje New York Timesa, ki je pokazalo, da je tretjina vojakov zavrnila cepljenje zaradi strahu, da bodo čipirani.

 

Hepburnova ekipa je zasnovala tudi filter, ki se pritrdi na aparat za dializo in virus odstrani iz krvi.

Eksperimentalno štiridnevno zdravljenje je prejel “pacient 16”, soproga vojaka, ki je bila na intenzivni negi v septičnem šoku.

“Če ga zaženete, izvleče virus in vrne nazaj kri,” je dejal Hepburn.

V nekaj dneh je ‘pacient 16’ popolnoma okreval.

Ameriška agencija za zdravila (FDA) je odobrila uporabo filtrov, ki  se trenutno uporabljajo pri zdravljenju skoraj 300 kritično bolnih pacientov.

COMMENTS

Wordpress (0)