(VIDEO) Raper Zlatko v akciji pred parlamentom, pred katerega je prinesel lesen križ – Anis Ličina povedel protestnike na Trg republike in potem še pred RTV – TOPNEWS.si

(VIDEO) Raper Zlatko v akciji pred parlamentom, pred katerega je prinesel lesen križ – Anis Ličina povedel protestnike na Trg republike in potem še pred RTV

(VIDEO) Raper Zlatko v akciji pred parlamentom, pred katerega je prinesel lesen križ – Anis Ličina povedel protestnike na Trg republike in potem še pred RTV

Današnji protesti, ki so trajali dobri dve uri, so se izpred predsedniške palače preselili najprej na Trg Republike oziroma pred parlament. Tam se jim je pridružil tudi raper Zlatko, ki je na rami nosil velik lesen križ in z njim poskušal vstopiti v parlament. Zlatko se je nato zadovoljil s tem, da je večkrat potrkal na vrata parlamenta. Anis Ličina je ob tem dejal: “Tole je zgradba slovenskega parlamenta, jaz mu pravim  bodoči zapor. Vrata bomo zdaj le zaprli, z motorko več ne bo noben hodil, brez skrbi”.

 

“Dragi moji, zahvaljujem se tudi jaz. Jaz sem svoje delo opravil, v kratkem lahko pričakujete komad z naslovom “Svoboda”, ki sem ga posvetil, saj veste vsi komu, tako da držte glave gor, pazite nase, bodite dobri eni do drugih in upam, da se vidimo čimprej in da se te zadeve počasi vrnejo v normalo, ker ste videli, da to ne pelje nikamor, svet je lep, ajd čao,” pa je dejal raper Zlatko.

Protestniki so se nato odločili, da bodo pohod po Ljubljani nadaljevali na Kolodvorski pred zgradbo RTV-ja, kjer je sicer že od zgodaj popoldne s peščico ljudi protestiral major Troha. “A gremo zmagat končno Slovenci državljani ? Ali je tega dovolj zdaj končno? Torej telefone v roke, pa naj še drugi pridejo, da povečamo tole številko. In ne gremo od tukaj, dokler ne odprejo tale vrata, da pridemo povedati resnico. Kaj je covid – prevara. Svetovna prevara zločin zoper človeštvo. To je covid…. In tukaj smo pred hišo, kjer je noter zaposlenih 2200 ljudi, ki imajo pravico in dolžnost predstavljati vse informacije javnega značaja, da bi se ljudje na podlagi vseh informacij sami ustvarili mnenje, kaj je res in kaj ni res. In tega ne počnejo. In zganjajo nad našim umom zločin, ker zganjajo enoumje. Enoumje je pa zločin nad našim umom. A soglašate, je množico, ki mu je odgovarjali z ja, vprašal Troha.

Anis Ličina pa je nadaljeval: “Za nami je medijska hiša, ki pokriva uradno dogajanje, nedogajanje na cestah, nedogajanje v naši državi. Tukaj noter so novinarji, ki bi morali opravljati svoje delo. Hodili so v šolo, končali šolanje, da bi prenašali laži. Oni ne prenašajo novic, oni vas strašijo, nas strašijo. Mene najbolj skrbi za naše starostnike in za naše otroke. Oni so najbolj dovzetni za laži. Stokrat ponovljena laž je… resnica, je vpila množica. Bravo in če bodo oni non stop nam prali možgane z lažmi, bodo starostniki in otroci čez nekaj časa začeli verjeti. Prestrašili so naše starejše, prestrašili so naše otroke, bojijo se nevidnih stvari, ki je noben mikroskop še ni pokazal. Zaradi tega vam povem, da ste lopovi in lopovi boste ostali”.

Na koncu je prišlo do manjšega incidenta, saj je ena od protestnic zbrane pozvala, da bi lahko že danes dosegli. “Kaj želite doseči s temi zborovanji. Se vam ne zdi, da bi mogoče že danes dosegli glede na to, koliko nas je tukaj?” V mislih je imela, da bi se “pogovorili” z odgovornimi in  s snovalci televizijskega programa TV Slovenija.

Ličina je dejal, da niso prišli zganjat nasilja. Ker je bila govornica vztrajna, je Ličina dejal, naj gre v RTV in on bo šel za njo. Nato so se protestniki ponovno premaknili na Trg republike.

COMMENTS

Wordpress (0)